10:04
13.05.2022

Львівський режисер розповів про перші дні на фронті

Режисер зі Львова Василь Яворський, який зараз воює з окупантами на передовій, просить небайдужих долучитись до збору коштів на автомобіль для військовослужбовців. Боєць ТРО ЗСУ, який донедавна монтував фільми про війну, розповів про фронт, армію та потреби наших захисників.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці, пишуть “Львівські новини”.

“Я боєць ТРО ЗСУ. Довго думав, що я можу сказати з приводу скандалу, що виник довкола 103 бригади… Виявляється – нічого… Знаю, те що я напишу нижче не сподобається багатьом, навіть серед побратимів.

Проблеми з забезпеченням? Так, були, і, мабуть, є. Але ми одягнуті і не голодні. Я знаю, що більшість одягалися за свій кошт, та я й сам з виданого армією ношу лише зброю, решта придбав сам, власним коштом… А хіба зараз в країні все на стільки добре, що всім всього повинно вистачати? Армійське майно хіба безмежне? Так, цілком нормально, що на всіх одягу забракло. Всіх можливих розмірів не було. Видали що є. Я знаю, що більшість харчування, котре є – волонтерське… Але воно є. Питання і підозри до командування з цього приводу будуть… після війни. Не зараз. Якщо хтось погрів собі руки у армійському майні і солдатських харчах – спитаємо”, – зазначив Яворський.

Фото: Facebook-сторінка Василя Яворського

“По питанню нашого місця на фронті, то ми, мабуть, піхота… піхота, місце якої у війні артилерії і важкої техніки – бути під постійними обстрілами. Так, це страшно… дуже страшно… але піхота – маркер, відмітка де твоя територія, а де ворога. Там де стоїть піхота, і за її спиною – життя, вільна територія, не загарбана Україна, там куди дивиться піхота – територія на яку ти мусиш прийти і вибити нечисть. ТРО це новий вид піхоти… думаю просто командування ще само не знає, що з нами робити. Легка зброя є, мотивація є, а вмінь та досвіду, наразі, мало… Здобуваємо… Важкою і дуже дорогою ціною, людськими життями… Війна взагалі мало приємна робота… Але, якщо я тут, якщо є в мені потреба на фронті, якщо в мене є ця робота, значить я її маю робити… роботу потрібно робити різну… взяв м’яч – херяч… Якось так…”, – продовжує військовослужбовець.

Фото: Facebook-сторінка Василя Яворського

“Всі політичні ігрища, інтриги і закулісся (а все це є) зараз, у цей момент, мене не цікавлять. От, від слова зовсім. Я все це залишу на довге і неймовірно цікаве журналістське розслідування після війни. Це буде великий цікавий документальний фільм, бо така в мене робота в мирний час. А зараз в мене інша робота, робота військовослужбовця ТРО ЗСУ!” – додав Яворський.

Фото: Facebook-сторінка Василя Яворського

“І якщо ви вже аж досі дочитали, то допоможіть нам для виконання нашої роботи придбати автівку. Добротного джипа, не навороченого, а швидкого і надійного. Збирає кошти мій друг, чесна і перевірена людина, відомий львівський радіоведучий Доцик.

5375414130501348″, – підсумував боєць.

Читачам також цікаво:

Коментарі