16:52
19.10.2024

Робимо Український футбол “Хорошим”

За «спиною» у Андрія Шевченко львівському «Руху» вже зафіксували місце в єврокубках на цей сезон

У матеріалі видання tribuna.com. розповіли про ситуацію, що склалася в українському футболі та у просторих кабінетах Української Асоціації Футболу, оскільки, приходячи до влади Андрій Миколайович Шевченко декларував прозорість та обʼєктивність як основоположні принципи у новій конструкції українського футболу.

За «спиною» у Андрія Шевченко львівському «Руху» вже зафіксували місце в єврокубках на цей сезон! На фото (з ліва від Андрія Шевченко) колишній арбітр, чинний голова Хмельницької Асоціації футболу і член Комітету арбітрів УАФ Ігор Хіблін та (з права від Андрія Шевченко) Віце-президент львівського «Руху» та УАФ Олександр Шевченко. Лохотрон та і годі!

Саме ці двоє «тягнуть», через судівські рішення , «Рух» до зони УЄФА, за «командою головного акціонера» і тіньового спонсора нового керівництва УАФ – пана Григорія Козловського.

Яскравий тому приклад стався минулого туру: вигаданий пенальті на 93 хвилині матчу Олександрія-Рух, за рахунку 1:0 на користь господарів, після реалізації якого у команди Руслана Ротаня «вкрали» перемогу в матчі з львівським клубом – 1:1, -2 для прямого конкурента, +1 в програному матчі!

Як зазначили у матеріалі, арбітр ВАР Олексій Деревінський (вихованець Хібліна) 5 хвилин переконував головного арбітра матчу Дмитра Панчишина, поставити «лівий» пенальті, який би вирішив результат матчу на останніх хвилинах, до речі запис цієї розмови між Деревінськии та Панчишиним по «дивному збігу обставин» був втрачений. У виданні додали, що арбітр Панчишин всіма можливим методами намагався уникнути даного рішення, бо розумів його абсурдність, тому і перегляд цього епізоду зайняв стільки часу, проте аргументи які були озвучені колегою на ВАРі, настільки тиснули на головного арбітра, що все ж він наважився на скоєне, тепер десь стає зрозуміло, чому запис розмови між колегами був втрачений.

Все це представники УАФ/РУХ максимально «зачищали» в ЗМІ, а саме переконували всю громадськість в публічній площині у правомірності даного рішення.

Проте на аванс сцену вийшов пан Нікола Ріццолі – консультант арбітражу УАФ! Перед представниками УАФ/РУХ постала задача домовитися з Ріццолі, який би надав «правильну», для львівського клубу, оцінку цього епізоду. Але «сталося не як гадалося» – Ріццолі дав абсолютно протилежну оцінку епізоду: цей пенальті призначений помилково (при використанні ВАР). За, що вже «львівські» ЗМІ висвітлили Ріццолі, як некомпетентного «заробітчанина», який взагалі ніхто в українському суддівському корпусі!

Постає питання чи підуть, після заключення Ріццолі, дійові особи матчу Деревінський та Панчишин на детектор брехні? Чи наприклад коли запис розмови арбітрів Деревінського та Панчишина на 93 хвилині матчу почує футбольна громадськість чи хоча би найвище керівництво УАФ? Напевно питання риторичне…

Зазвичай коли, арбітр вчиняє подібну помилку, йому дають час «подумати над своїми помилками» десь 3-4 тури, в даному ж випадку арбітр Деревінський, не дивлячись на кричуще зауваження з боку пана Ріццолі, чієї думки дослухається та поважає Президент УАФ Андрій Шевченко, має призначення головним арбітром сьогоднішнього матчу за участю чемпіона України (Колос – Шахтар). Напевно заслужив своєю сумлінною працею та якісною роботою, а протекція у вигляді Віце-президента УАФ та члена комітету арбітрів і по сумісництву голови Хмельницької АФ (чиїм представником, по «дивному збігу обставин» є Деревінський) тут ні до чого і взагалі є чиєюсь злою фантазією!

Також «інтригує» потенційний розвиток подій у львівському дербі, де пан Козловський разом із віце-президентом УАФ Шевченко та керівництвом «Арени-Львів» розробили «унікальну» систему продажу квитків, щоб на матчі не було жодного ультраса «Карпат», які такі неугодні Григорію Петровичу, своїми поглядами та думками, що до розвитку футболу у місті Лева! Це інтригуюче та історичне протистояння, де «не має бути» жодного тиску на арбітрів матчу, глядачі зможу побачити вже в прийдешній понеділок!

Залишається лиш сподіватися, що УАФ почне наближатися до обіцяних принципів прозорості та обʼєктивності в українському футболі, бо поки дана організація лише намагається РУХатися в цьому напрямку!

Коментарі