08:51
01.02.2023

Родину нардепа підозрюють у несплаті податків на 400 млн грн

Детективи БЕБ провели 20 обшуків за місцем здійснення господарської діяльності компаній та проживання їх службових осіб

БЕБ викрило постачальників продуктів, які не сплатили податків майже на 400 млн грн. До схеми може бути причетна сім’я народного депутата України, пишуть Львівські новини.

Більше новин читайте в нашому Telegram
Ухиляння від сплати податків У БЕБ України ім’я депутата не повідомляють, однак зазначено, що  це голова однієї з фракцій Верховної Ради.

“Впродовж 2022 року декілька компаній виконували постачання харчових продуктів для державних структур та ухилились від сплати податків. Наразі перевіряється причетність до організації та діяльності злочинної схеми членів родини Народного депутата України, глави однієї з фракцій Верховної Ради”, — інформують в пресслужбі БЕБ.

За оприлюдненою інформацією, суб’єкти господарювання, які зареєстровані та працюють зокрема на території Одещини, купували харчових продуктів за готівку.

Надалі, такі операції відображали у бухгалтерському та податковому обліках, як закупівля від інших підприємств, у тому числі таких, що мають ознаки фіктивності.

“В межах досудового розслідування, детективи БЕБ, провели 20 обшуків та оглядів за місцем фактичного здійснення господарської діяльності компаній та за місцем проживання їх службових осіб,” — йдеться в офіційному повідомленні.

Читачам також цікаво:

Коментарі