12:46
15.02.2022

Російська Дума визнала “Л/ДНР”: що це означає?

Відповідний проєкт постанови зібрав 351 голос

Державна Дума Росії звернулась до президента Володимира Путіна визнати самопроголошені ДНР та ЛНР.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це інформує “ВВС Україна”, пишуть “Львівські новини”.

Відповідний проєкт постанови зібрав 351 голос. Проєкт КПРС, який  ухвалили, передбачає негайне звернення з відповідною вимогою до Путіна.

У зверненні, зокрема, йдеться:

“Державна Дума Федеральних зборів Російської Федерації звертається до Вас, шановний Володимире Володимировичу, з проханням розглянути питання про визнання Російською Федерацією Донецької Народної Республіки та Луганської Народної Республіки як самостійних, суверенних і незалежних держав, а також питання про якнайшвидше проведення переговорів з керівництвом Донецької Народної Республіки та Луганської Народної Республіки з метою створення правової основи міждержавних відносин, що забезпечує регулювання всіх аспектів співробітництва і взаємодопомоги, включаючи питання безпеки”.

Військовий експерт Тарас Бакай, екс-боєць добровольчого батальйону “Свята Марія”, прокоментував журналістам “Львівських новин”  проєкт звернення до президента РФ щодо визнання самопроголошених Донецької та Луганської “народних республік” самостійними, суверенними і незалежними державами:

“Вони (ред. – депутати Держдуми) мусять якось “годувати” їх (самопроголошені “ЛНР”, “ДНР ) . Тому що вони ж тоже надіялись, що росіяни дійдуть до Києва, а потім вони будуть сидіти в Києві і керувати. А зараз, якщо не буде наступу, то в “ЛНР”, “ДНР” може впасти моральний дух. Тому вони (ред. – росіяни) їм кажуть: “не переживайте, хлопці, ми вас взагалі визнаємо і беремо до себе”. Розумієте таку маленьку інтригу?!”

Варто розуміти, що рішення депутатів ще не означає визнання незалежності самопроголошених утворень.

Довідка:

Тарас Бакай з 2014 року воював у зоні АТО в лавах добровольчого батальйону “Свята Марія”.

У січні 2015 році військових почали оформлювати або в ЗСУ, або під юрисдикцію МВС. Залишити добровольців єдиною бригадою обіцяли саме у вигляді батальйону тоді ще міліції. На площі Києва чоловік прийняв присягу і пішов на передову.

А з 2016 по 2017 рр. Тарас Бакай заступив на посаду начальника Управління  внутрішньої безпеки Національної поліції в Луганській області.

У 2017 році повернувся до Львова і  обійняв посаду Заступника начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області, де проходив службу до 2019 року.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

 

Коментарі