17:27
22.03.2023

росія змінила тактику ракетних обстрілів

Агресор більше не вважає об’єкти енергетики пріоритетною ціллю

Російське командування переглянуло список пріоритетних цілей для своїх ударів дронами та ракетних обстрілів України. Об’єкти енергетики залишаються в списку, але вони вже не головна ціль.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це розповів заступник керівника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю РБК-Україна, пишуть Львівські новини.

За його словами, про зміну пріоритетів при проведенні ракетних атак і нальотів безпілотників свідчать російські удари останніх днів.

“Влучили в бази паливно-мастильних матеріалів в Новомосковську, Житомирі і ще були влучання в Яворівському районі. Які основні цілі були? Система логістики наших військ і концентрація нашої техніки, яка знаходиться в пунктах дислокації”, – заявив Скібіцький.

За його словами, російський агресор більше не вважає об’єкти енергетики пріоритетною ціллю, оскільки зима вже закінчилася, а зруйнувати українську енергосистему росіянам так і не вдалося.

“Тому росіяни зараз будуть дещо переорієнтувати напрямки завдання ударів. Це можуть бути і військові об’єкти, і концентрація військ, і система логістики наших угруповань”, – заявив представник ГУР.

У той же час українська розвідка вважає, що повністю відмовлятися від ударів по енергетиці росіяни не мають наміру, оскільки їм важливо завдавати Україні економічних збитків.

Читачам також цікаво:

Коментарі