21:12
22.11.2021

Розбійні напади з убивствами та катуваннями на Львівщині вчинила “галицько-волинська” банда (ВІДЕО, ФОТО)

Слідство у справі триває

У жорстокому вбивстві у Брюховичах відомого місцевого бізнесмена Мечеслава Жеребецького, розбійному нападі на директора лісгоспу в Радехові Степана Данькевича та ще у низці схожих злочинів підозрюють злочинну групу із семи осіб, шестеро з яких уже перебувають під вартою. Один із затриманих раніше належав до так званої “банди Кочеткова”, яка відзначалася невиправданою жорстокістю і садизмом стосовно своїх жертв, і вже відбував покарання за бандитизм.

Про це інформує “Діло”, пишуть “Львівські новини”.

Трьох учасників банди затримали ще 20 травня цього року на трасі “Київ – Житомир” поблизу столиці, коли вони поверталися з Харкова, де здійснили ще один жорстокий напад – на оселю 56-річної місцевої мешканки, яку катуваннями, зокрема розпеченою праскою, змусили зізнатися, де вона переховує свої заощадження та цінності. Здобиччю злочинців тоді стали кошти, золоті прикраси та годинники — загалом на суму понад 6 мільйонів гривень.

“Ними виявилися 37-річний мешканець Луцька, а також 45-річний і 44-річний мешканці Львова”, – повідомили в прокуратурі Харківської області.

Тоді ж Нацполіція опублікувала відео затримання бандитів, зауваживши у повідомленні, що затримані причетні до низки розбоїв на оселі громадян та офісні установи на території кількох областей України.

Під час обрання міри запобіжного заходу підозрюваним у розбійному нападі на харків’янку, стало відоме прізвище одного із затриманих — Олега Терлецького. Цей раніше засуджений за бандитизм чоловік свого часу належав до жорстокої банди Миколи Кочеткова, яка упродовж 2000 – 2004 років вчинила понад два десятки розбоїв з насильством та убивствами, під час яких збагатилися на понад півтора мільйона гривень. Його було засуджено до тривалого терміну ув’язнення, але кілька років тому він вийшов на свободу.

Затриманий за розбій Олег Терлецький у суді. objectiv.tv

Журналісти медіа групи “Об’єктив” опублікували фото із зали засідань Дзержинського райсуду міста Харкова, де відбувалося це судове засідання, на якому Терлецький запевняв, начебто ніколи не був у Харкові і повертався з двома своїми друзями до Львова зі столиці. Однак, у правоохоронців виявилося достатньо доказів його причетності до цього розбійного нападу.

Згодом волинські видання повідомили прізвища ще двох затриманих учасників розбою у Харкові — львів’янина Володимира Байди та лучанина Миколи Кучерука. Як виявилося обидва у 2017 році фігурували в скандальних “розбірках” з луцькими муніципалами.

Підозрювані в розбійних нападах Володимир Байда та Микола Кучерук. Facebook / Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради

Невдовзі правоохоронці встановили, що один із затриманих був причетним до низки резонансних розбійних нападів на Львівщині та Івано-Франківщині. Зокрема, 20 січня 2020 року у місті Радехові він разом зі спільниками здійснив напад на обійстя директора місцевого лісгоспу. В будинку тоді, окрім нього, перебували його дружина, теща та двоє маленьких дітей. Нападники зв’язали дорослих і тортурами змушували їх зізнатися, де в будинку сховані цінності та гроші. Не витримавши катувань, дружина Степана Данькевича від побоїв померла. Здобиччю розбійників стали гроші, ювелірні вироби та майно на суму близько 300 тисяч гривень.

Наступний розбійний напад із убивством банда скоїла у Брюховичах, проникнувши на територію обійстя місцевого бізнесмена Мечеслава Жеребецького на вулиці отця Іздрика.

Почерк розбійників був той самий — мотузками та скотчем вони зв’язали господарів і мордували їх, випитуючи, де заховані гроші. Від отриманих побоїв 61-річний підприємець помер. З його оселі нападники винесли гроші та цінності на суму понад півтора мільйона гривень.

Співучасників нападу на бізнесмена у Брюховичах правоохоронці встановили. Із ухвали Галицького райсуду міста Львова відомо, що у липні цього року під час затримання двоє бандитів вчинили опір працівникам поліції. Затримання відбувалися одночасно — в одному із сіл Стрийського району та біля торгового центру “Форум” Львові. Один із затриманих, намагаючись втекти, розпилив в обличчя поліцейському газовий балончик, інший – вступив у рукопашний бій. Як стало відомо, затримані були раніше суджені, один з них востаннє відбував покарання за навмисне вбивство, інший — за викрадення автомобілів.

Окрім нападів на оселі, бандитам інкримінують також низку розбоїв на підприємства, скоєних уже цього року. Об’єктами злочинних посягань були, зокрема, “Мостиський хлібокомбінат”, “Кохавинська паперова фабрика” на Львівщині та “Раківчицькі ковбаси” на Івано-Франківщині.

Слідство у справі триває.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі