10:02
09.05.2022

Розблокувати Маріуполь військовим шляхом неможливо, – Зеленський

Обговорювати коридор для військових Москва відмовляється

Наразі Україна не має можливості розблокувати Маріуполь військовим шляхом, повідомив президент Володимир Зеленський.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це він сказав під час пресконференції з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо в Києві 8 травня, пишуть “Львівські новини”.

«Заблокований Маріуполь страждає щоденно… Розблокувати воєнним шляхом, як просять наші військові, неможливо. Це неможливо на сьогодні. І ми про це говорили відкрито. В України немає такої важкої зброї, щоб розблокувати військовим шляхом Маріуполь. Це не думки, це висновки керівництва нашої армії», – заявив голова держави.

Він додав, що Київ намагається домогтися евакуації дипломатичним шляхом, і саме він дозволив вивезти із заводу цивільних. Натомість обговорювати коридор для військових Москва відмовляється. При цьому Україна залучила до переговорів представників Туреччини, Ізраїлю, Швейцарії, Франції, ООН та Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

«Росія міняє військових, тільки якщо вони полонені, на полонених. Ось така ситуація. Це відповідь, яка є від Російської Федерації. Інших відповідей не існує… Ми розуміємо, що дуже складно, але маємо те, що маємо. Ми повернемо всі території, коли буде така можливість», – додав Зеленський.

Читачам також цікаво:

Коментарі