17:33
04.11.2022

СБУ арештувала майно президента «Мотор Січ» на майже 1 млрд грн

Суд обрав фігурантам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

За матеріалами слідчих СБУ  арешт наклали на все майно президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва і начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства, які підозрюються в роботі на агресора.

Більше новин читайте в нашому Telegram

 Про це повідомляє СБУ, пишуть Львівські новини.

Загальна сума арештованих активів становить майже 1 млрд грн. Це насамперед кошти у гривневому еквіваленті, а також транспортні засоби та нерухомість обох фігурантів.

Керівник «Мотор Січі» є акціонером банку, якому належить 100% корпоративних прав ще однієї фінустанови – ПАТ «Мотор Банк».

Також викрито причетність високопосадовця до комерційної діяльності декількох українських підприємств, в яких він володіє значним пакетом акцій. Тому СБУ наклала арешт на відповідні корпоративні права підозрюваного.

Спецслужба нагадує, що обидва фігуранти були затримані контррозвідкою СБУ у жовтні цього року. За даними слідства, керівництво заводу у Запоріжжі налагодило транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до рф.

Посадовці діяли у змові з наближеними до кремля представниками російської корпорації «ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для зс рф. Отриману продукцію окупанти використовували для виробництва та ремонту ударних вертольотів, які масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі