12:38
26.01.2023

СБУ викрила підполковника, який зливав дані ворогу (ФОТО)

Під час обшуків у затриманого виявили мобільні телефони та сім-картки російських операторів

СБУ спільно з ДБР викрили співробітника одного з підрозділів Служби у Запорізькій області, який вів розвідувально-підривну діяльність на користь російських спецслужб. 

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляють пресслужби СБУ, Офісу генпрокурора та ДБР, пишуть Львівські новини.

За даними слідства, підполковник СБУ приховано збирав службову інформацію за результатами оперативно-розшукової діяльності та інформацію, яка становить державну таємницю.

Зокрема його цікавили схеми розміщення блокпостів області.

За допомогою особистого мобільного телефону він фотографував документи. У подальшому, використовуючи мессенджер Теlegram та електронну пошту, зареєстровану на російському домені, передавав інформацію представникам країни-агресора.

Під час обшуків у затриманого виявили мобільні телефони, сім-картки російських операторів, грошові кошти, а також інші докази.

Також з’ясовано, що він має зв’язки, у тому числі і родинні, з представниками правоохоронних та державних органів рф.

ДБР зазначає, що наразі затриманому підполковнику СБУ готується повідомлення про підозру у державній зраді, а також клопотання в суд щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи застави.

Фото: ДБР

Санкція статті передбачає покарання у вигляді аж до довічного позбавлення волі.

 “Раджу усвідомити всім: СБУ – це не місце для агентів Кремля і людей, які не вірять у перемогу України. Якщо хтось зрадив присязі та українському народові – мусить відповісти за законом”, – зазначив  голова СБУ Василь Малюк.

Читачам також цікаво:

Коментарі