11:23
09.03.2023

СБУ затримала агентів, які шпигували за керівництвом військкоматів

 Для комунікації з ворогом використовували анонімний Телеграм-канал

СБУ викрила нових учасників агентурної мережі ФСБ, яка діяла в різних регіонах України. Зловмисники збирали розвіддані про місця дислокації Сил оборони, а також інформували агресора про технічний стан об’єктів критичної інфраструктури після ворожих ударів.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє Telegram-канал Список Міклушки, пишуть Львівські новини.

«Шістьох російських агентів з цієї мережі СБУ затримала наприкінці лютого. Наразі затримано ще трьох інформаторів ФСБ. Вони намагалися приховано збирати закриті відомості поблизу українських військових частин», – повідомляє пресслужба СБУ.

Серед зловмисників – мешканець столичного регіону, який намагався виявити запасний командний пункт керівництва територіального центру комплектування та соціальної підтримки Києва. Також він отримав завдання від ФСБ – потрапити «під легендою» в приміщення одного з військкоматів та провести там розвідку.

Інший злочинець пішов на співпрацю з ворогом, оскільки розраховував на «посаду» в окупаційній адміністрації у разі захоплення частини південного регіону України.

За даними слідства, інформатори були на дистанційному зв’язку з кадровим співробітником ФСБ, який залучив їх до негласного співробітництва після початку повномасштабного вторгнення. Для комунікації використовували спеціально створений анонімний Телеграм-канал.

Наразі фігуранти під вартою. Триває розслідування.

Читачам також цікаво:

Коментарі