11:54
19.10.2022

СБУ затримала мешканця Бучі, який допомагав окупантам

Після відступу рашистів колаборант вступив до українського добробата, щоб приховати свої злочини

Служба безпеки України затримала жителя Бучі Київської області, який допомагав росіянам під час окупації виявляти і фізично знищувати учасників руху спротиву.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє прес-служба СБУ, пишуть Львівські новини.

“Цей зрадник брав участь у каральних рейдах рашистів у Бучі і допомагав ворогу виявляти і фізично знищувати учасників руху спротиву. Він з власної ініціативи запропонував свою допомогу РФ, після чого загарбники видали йому вогнепальну зброю, військову форму російського зразка та “інструкції” щодо подальших дій проти українських захисників”, – йдеться в повідомленні.

Перебуваючи на ворожому БТРі спільно з окупантами, він увірвався до будинку свого знайомого, де проводив незаконний обшук і намагався виявити бійців тероборони.

У разі захоплення Київщини він планував увійти до складу окупаційної адміністрації і продовжити репресії проти українців.

В СБУ зазначили, що після звільнення міста колаборант залишився в регіоні і намагався приховати свої злочини, вступивши до лав добровольчого формування місцевої територіальної громади.

“Там він під виглядом оборонця сподівався уникнути правосуддя”, – зазначили в спецслужбі.

В подальшому колаборант планував відновити свої зв’язки з окупантами для передачі їм розвідданих про дислокацію та переміщення українських військ на території регіону.

Читачам також цікаво:

Коментарі