12:53
20.06.2023

СБУ затримала мешканця Донеччини, який збирав дані про рух ЗСУ під Бахмутом

Інформатор здійснював передачу відомостей російській спецслужбі під вигаданим іменем через месенджер.

Зловмисник передавав до ФСБ місця дислокації та напрямки руху підрозділів Збройних сил України, які задіяні у проведенні контрнаступальних операцій в районі Бахмута.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, пишуть Львівські новини.

«Особливо ворога цікавили координати бойових позицій та маршрути переміщення Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ. Також він повідомляв агресору про локації складів із паливно-мастильними матеріалами та кількість військових колон Сил оборони, які проходять через українські блокпости», – йдеться в повідомленні.

Інформатор здійснював передачу відомостей російській спецслужбі під вигаданим іменем через месенджер. При цьому він регулярно видаляв власну переписку з ФСБ.

«Розвідінформація потрібна була окупантам для планування власних дій, спрямованих на стримування контрударів ЗСУ на східному фронті, у тому числі за рахунок проведення прицільних артобстрілів», – зазначають в СБУ.

Зрадником є мешканець Костянтинівки Донецької області. На початку червня цього року він дистанційно залучений росіянами до протиправної діяльності. У їх поле зору він потрапив через неодноразові антиукраїнські коментарі під фейковими новинами на прокремлівських Телеграм-каналах.

Читачам також цікаво:

Коментарі