16:53
27.10.2022

СБУ затримала працівника ТЕС, який передавав ворогу дані для обстрілів

В Україні на одній з теплових електростанцій затримали працівника, який нібито виконував ремонтні роботи. Проте насправді стало відомо, що він співпрацював з російськими загарбниками.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”, пишуть Львівські новини.

Виконувач обов’язків очільника Служби безпеки України Василь Малюк зазначив, що чоловік передавав ворогу інформацію про енергетичні об’єкти для подальших обстрілів окупантами.

“Насправді він передавав ворогу дані щодо актуальних координат енергетичних об’єктів, а потім збирав результати обстрілів і передавав окупантам. Він вже дає викривальні покази”, – зазначив він.

З цієї причини українські спецслужби відпрацьовують критичні об’єкти інфраструктури, зокрема у сфері енергетики, щоб перевірити та знайти серед працівників всіх людей, які потенційно можуть працювати або вже працюють з російським ворогом.

“Кожне місце, де розташовані наші потужності, постійно відпрацьовується в межах контрдиверсійних і антитерористичних заходів. Шляхом такого поетапного пересіювання ми знаходимо тих, хто потенційно готовий працювати з ворогом. Зазвичай знаходять й тих, хто вже реально працює на нього”, – розповів в. о. глави СБУ.

Читачам також цікаво:

Коментарі