15:25
30.11.2021

СБУ затримала у Львові злочинну групу за грабежі та наркобізнес в ЄС (ФОТО, ВІДЕО)

Збитки від діяльності групи становлять мільйони євро

Співробітники СБУ припинили діяльність транскордонної злочинної групи, яка викрадала гроші у громадян ЄС. У подальшому зловмисники використовували ці фінанси у сфері наркоторгівлі. За попередньою інформацією, збитки від діяльності групи становлять мільйони євро, пишуть “Львівські новини”.

Група діяла протягом двох років і складалася з 11 осіб. Зловмисники «спеціалізувалися» на пограбуваннях банківських терміналів за допомогою спеціальних технічних засобів.

Одна «реалізація» зловмисників приносила їм близько 500 тис. євро «доходів».

Їхній останній злочин зафіксовано на території Королівства Нідерланди. Там вони вкладали вкрадені гроші у наркобізнес. Зокрема організували трансфер «ротердамського» кокаїну для реалізації в Україні.

Передача здійснювалась партіями по пів кілограма. Окрім кокаїну зловмисники торгували й іншими наркотичними засобами.

У Львові оперативники СБУ провели спецоперацію і затримали ділків «на гарячому» під час чергової реалізації 200 г кокаїну вартістю 500 тис. грн.

У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці провели 19 санкціонованих обшуків на території Львівської, Одеської та Волинської областей. За результатами яких вилучено: наркотики на 1,3 млн грн, зброю та понад пів мільйона гривень.

Тривають слідчі дії.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі