14:22
07.10.2022

СБУ знешкодила злочинне угруповання, яким з рф керував Ілля Кива

До складу угруповання входило щонайменше 12 осіб

Служба безпеки повідомила, що під час спецоперації у Києві нейтралізувала кримінальне угруповання, що функціонувало як «силовий осередок» забороненої партії ОПЗЖ, пишуть Львівські новини.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Під час обшуків у зловмисників виявили вогнепальну зброю та набої. Учасники банди входили до громадського об’єднання «Патріоти за життя», яке підконтрольне колишньому народному депутату Іллі Киві.

Сам Кива перебуває у міжнародному розшуку. До втечі нардепа в рф ці «патріоти» виконували його завдання зі здійснення провокацій під час масових заходів для розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні.

За даними слідства, до складу угруповання входило щонайменше 12 осіб.

«Їх організатор був на прямому зв’язку з Кивою, погоджуючи свої дії, зокрема, й після повномасштабного вторгнення РФ. Для комунікації між собою використовували анонімні месенджери. За задумом екснардепа, учасники банди мали залишитись у Києві для підтримки окупантів у разі захоплення регіону. Проте після втечі Киви його поплічники вирішили організувати наркобізнес для одержання додаткових «прибутків». Встановлено, що вони налагодили виробництво і збут оптових партій амфетаміну на Київщині», – кажуть в СБУ.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі