12:26
09.08.2022

Серед працівників СБУ викрито агента рф

Зрадником виявився колишній посадовець Харківської міської ради

Служба безпеки України затримала співробітника координаційного штабу Управління СБУ у Харківській області, який працював на спецслужби рф.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це інформує пресслужба СБУ, пишуть Львівські новини.

За завданням ворога він влаштувався в українську спецслужбу невдовзі після широкомасштабного вторгнення росії.  Завдяки своєму службовому становищу затриманий передавав ворогу українські розвіддані про збройні сили рф, а також про плани і діяльність ЗСУ, українських правоохоронних органів і спецслужб.

«Окупанти використовували цю інформацію для передислокації власних підрозділів з метою захисту їх від артилерійських ударів ЗСУ. Крім того, ці дані РФ використовувала для планування диверсій, а також масованих артилерійських і прицільних ракетних обстрілів по стратегічних об’єктах міста», – йдеться в повідомленні.

Зрадником виявився колишній посадовець Харківської міської ради. Він був завербований кадровим співробітником ФСБ, який сам вийшов на нього. В обмін за співпрацю ворог надав «кроту» гарантії безпеки для нього і його родини, якби РФ вдалося захопити регіон. За даними контррозвідки СБУ, зібрані відомості агент передавав представнику російських спецслужб через закриті канали зв’язку з дотриманням правил конспірації.

Правоохоронці затримали зрадника «на гарячому» – після того, як він попросив представника спецслужб РФ завдати удару по об’єкту, де знаходиться особовий склад СБУ.

Читачам також цікаво:

Коментарі