11:35
03.02.2023

Схеми на 40 млрд: бухгалтерка «Укртатнафти» отримала підозру (ФОТО)

Фігурантка переховувалася на Закарпатті

Головний бухгалтер “Укртатнафти” (Кременчуцького нафтопереробного заводу) отримав підозру у справі про можливе привласнення ексменеджментом “Укрнафти” та “Укртатнафти” 40 млрд грн. 

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомили пресслужби БЕБ, СБУ., пишуть Львівські новини.

Фігурантка переховувалася в Ужгородському районі на Закарпатті, де її знайшли співробітники СБУ.

Слідство вважає, що “Укртатнафта” виробляла та реалізовувала пальне через мережу АЗС без сплати акцизів, хоча такий податок закладався у ціну для споживачів. Заборгованість зі сплати акцизу за цим епізодом становить 605 млн грн.

“За даними слідства, така злочинна діяльність здійснювалася в інтересах фактичних власників і бенефіціарів компаній”, – зазначили у БЕБ.

Йдеться про справу, яку розслідують БЕБ та СБУ щодо привласнення 40 млрд грн ексменеджментом “Укрнафти” та “Укртатнафти”, які у листопаді торік перейшли у власність держави. Раніше повідомлення про підозру отримав в.о. першого заступника голови правління “Укртатнафти” компанії.

Власниками “Укртатнафти” є Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов, які володіють близько 60%. Решта акцій компанії належить НАК “Нафтогаз”. Ключовим активом “Укртатнафти” є Кременчуцький нафтопереробний завод, який у травні вивели з ладу російські ракетними обстрілами.

Читачам також цікаво:

Коментарі