21:05
10.12.2021

“Щоб всі були здорові і закінчилась війна”, – 11-річний Ростик написав лист до Миколая (ВІДЕО)

Батько дитини загинув в зоні ООС

11-річний Ростик народився в День Захисника України. Його батько – розвідник, у 2015 році підірвався на розтяжці в зоні АТО, пишуть “Львівські новини”.

Хлопчик, який мешкає у селищі Гірник Червоноградсього району, залишився єдиним захисником та підтримкою для своєї мами. На їхню долю випало ще одне випробування. Цього року, після невдалої операції з видалення мозоля на стопі, 46-річній Богдані Галатюк ампутували ногу. Інакше жінка могла й не вижити. Ростик це теж розуміє. Тому любить свою маму, мабуть, ще більше, ніж завжди: коли жінка розповідала свою історію, хлопчик ніжно тримав її за руку.

При тому, дитина не втрачає оптимізму і має серйозні плани на майбутнє:

«Коли я ходив у садочок, то мріяв бути підводником, а потім підріс і зрозумів, що до моря далеко. Пізніше хотів бути директором шахти, але почув, скільки нещасних випадків там буває, теж передумав. Тепер, у 5 класі, на уроках праці вчитель нам показав, як працювати з деревом. Мені дуже сподобалось, і я хочу бути майстром і виробляти меблі. Також я думав про те, якби був президентом. Мабуть, в першу чергу вирішив би всі питання, щоб закінчити війну».

На цьому страшному слові очі хлопчика наповнились слізьми. Він не хотів показати, що плаче, але біль за батька не давав говорити. Ми швиденько перевели розмову на тему друзів, яких у хлопчика виявилось дуже багато.

Мама тішиться своїм сином: «Це золота дитина».

В Богдани немає інвалідного візка, а виготовлений для неї протез вона ще не освоїла – треба вчитися ходити. Єдиний засіб пересування – звичайне комп’ютерне крісло на коліщатах. Тому Ростику доводиться виконувати всю хатню роботу, ходити за продуктами, допомагати у всіх потребах. Він не вимагає у мами жодних подарунків чи розкошів – їх сімейний бюджет не перевищує і 5 тис. в місяць. Грошей вистачає лише на їжу та квартплату.

Незважаючи на те, що Ростик просить в Миколая здоров’я для мами та завершення війни, яка забрала тата, цього року до нього прийде Миколай, зі справжніми подарунками.

Завдяки благодійному фонду «Здійснити мрію» ми знайшли Ростика, розпитали про те, що йому потрібно в першу чергу, чого дуже хочеться.

Всю інформацію ретельно записали в «протокол» та передали святому Чудотворцю.

P.S. Якщо хтось має добре серце і після прочитаного залишився небайдужим до долі хлопчика, у Львові перебуває асистент Миколая з телефоном 067 977 61 67. Він знає, де знайти цього хлопчика і як передати йому допомогу. Адже попереду ще багато свят, а Ростик, як і всі діти, заслуговує на щасливе дитинство і новорічно – різдвяні дива. Без них життя в такому віці втрачає весь смак.

Небайдужим, які хочуть підтримати Ростика з мамою, 

5167803228818022    Галатюк Богдана Василівна

 

Коментарі