09:06
21.02.2023

Сім’ям військових, визнаних безвісно відсутніми, пропонують призначати грошову допомогу

У Верховній Раді зареєстрували Проєкт Закону про внесення змін до Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” та інших законів України щодо призначення одноразової грошової допомоги членам сімей військовослужбовців, визнаних безвісно відсутніми.

Про це повідомляє “Бомок”, пишуть Львівські новини.

“Потреба ухвалення такого документу необхідна і актуальна. Кількість військовослужбовців, які виконують обов’язки військової служби в період дії воєнного стану та отримують статус безвісно відсутніх, зростає і відповідно збільшується кількість членів їх сімей, за якими не повною мірою закріплено право на соціальний захист. Тому є необхідність у забезпеченні членів сімей безвісно відсутніх військовослужбовців так само, як і членів сімей військовослужбовців, які загинули у праві на достатню одноразову грошову допомогу від держави у зв’язку з втратою годувальника”, –  повідомив на своїй Facebook-сторінці народний депутат Андрій Кіт.

Зазначається, що метою законопроєкту є встановлення справедливих соціально-правових гарантій для членів сімей військовослужбовців, які визнані у встановленому законом порядку безвісно відсутніми у зв’язку з виконанням ними обов’язків військової служби в період дії воєнного стану та врегулювання питання призначення їм одноразової грошової допомоги.

“Це треба було зробити вже вчора. У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо прирівняння родин безвісти зниклих до родин полеглих. Господи, віримо, що повернуться. Але поки ні, то держава має опікуватися. Бо нема, певно, страшнішого, ніж невідання”,  прокоментував ініціативу львівський журналіст Роман Онишкевич.

Читачам також цікаво:

Коментарі