15:06
23.01.2021

Скільки скарг надіслано щодо порушення мовного закону на Львівщині

Серед них – порушення у сфері обслуговування та галузі освіти

 

За тиждень до Секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови надійшло 195 скарг і звернень громадян. “Львівські новини” повідомляє Тарас Кремінь на своїй сторінці у фейсбук.

Найбільша кількість яких – з Києва та Київської області (74), найменша – з півдня та сходу України. Львів’яни надіслали 17 звернень, одесити та харків’яни – по 12.

Більшість із них стосувалися відсутності української версії сайтів інтернет-видань та сайтів інтернет-магазинів.

На телефонну лінію Секретаріату за наданням додаткової інформації та консультацій звернулося близько 50 осіб. Громадяни, серед іншого, просять роз’яснити, чи зобов’язані представники сфери обслуговування надавати інформацію про товари та послуги недержавною мовою на прохання споживача.

Така невелика кількість звернень і скарг на порушення у сфері обслуговування – найбільшій за своїм охопленням громадян – це і результат ефективної кількамісячної інформаційної кампанії, а також масштабної роз’яснювальної роботи.

«Найбільше – це свідчення законослухняності більшості представників сфери обслуговування, які, незважаючи на карантинні обмеження, продовжують створювати кращі умови для громадян України», – зазначив Тарас Кремінь.

Нагадаємо, що тиждень тому, 16 січня, набула чинності стаття 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

 

Коментарі