18:00
17.12.2021

Сотні вантажівок застрягли на українсько-польському кордоні

Затори можуть сягати до 6 кілометрів в одну сторону

На українсько-польському кордоні утворились кілометрові черги в обидва боки.

Відео того, що відбувається на кордоні, на своїй Facebook-сторінці показав співвласник групи логістичних компаній «ZAMMLER» Віктор Шевченко.

Пункт пропуску “Рава-Руська-Хребенне”

Якщо зазвичай на пунктах пропуску стояли щонайменше день, тепер – терміни будуть відвічі більше. А збиток від простою однієї фури перевізники  оцінюють у мінімум 400 євро на добу. І щодня по обидва боки кордону кількість вантажу, який би мав імпортуватись чи експортуватись, буде збільшуватись.

Активні перевезення триватимуть ще тиждень. Далі – починаються свята. Вантажі можуть застрягнути й будуть накопичуватись. А графіки доправлень змістяться на 2-3 тижні. Причому постраждає не лише Польща. Бо це ворота до 15-ти країн. Зокрема Німеччини та країн Бенілюксу.

Нині українські перевізники та експортери підготували колективного листа до Міністерства інфраструктури, ВР, митної та прикордонних служб. Вимагають діалогу між Україною та Польщею на міждержавному рівні, аби проблему таки вдалося зрушити з місця. 

Також незалежні експерти пов’язують затримки на українсько-польському кордоні (в обидва боки) не лише з тим, що з’явилась велика кількість автомобілів, котрі перетинають кордон з метою торгівлі, а й з тим, що на Львівській митниці відбуваються не до кінця логічні кадрові ротації.

Зокрема, на пунктах пропуску зараз працюють митники, які до того працювали в аеропорту, тому вони не мають такого досвіду роботи. Отож, час оформлення вантажів з України до Польщі та з Польщі до України триває довше, ніж би міг. Натомість, фахових митників перевели до аеропорту чи на менш завантажені пункти пропуску.

На початку цього місяця згідно з наказом керівника Державної митної служби України тимчасовим виконувачем обов’язків начальника Львівської митниці став 32-літній Данііл Меньшиков, якого до Львова відкомандирували з Черкаської митниці.

На фото: Данііл Меньшиков

Фото: Львівська митниця

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

 

 

 

Коментарі