10:59
08.12.2022

США відреагували на заяву путіна стосовно ядерної зброї

Пентагон раніше вже попереджав москву про наслідки застосування ядерної зброї

Спікер Держдепу Нед Прайс назвав порожніми та безвідповідальними нові висловлювання російського диктатора путіна про ядерну зброю.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє Голос Америки, пишуть Львівські новини.

Вчора, 7 грудня, путні заявив, що загроза застосування ядерної зброї наростає, але при цьому пообіцяв, що росія “за жодних обставин не застосує ядерну зброю першою”.

“Якщо не застосує першою за жодних обставин, значить, і другою теж не застосує. Тому що можливості застосування у разі завдання ядерного удару по нашій території сильно обмежені”, – сказав він.

Прайс у відповідь заявив, що США вважає безвідповідальними “будь-які пустопорожні розмови про ядерну зброю”. Він нагадав, що ядерні держави в усьому світі, включаючи Китай, Індію, США та саму рф, з часів холодної війни гарантували: ядерну війну не можна вести та виграти.

“Ми вважаємо, що будь-яка інша риторика, чи то брязкання ядерною зброєю, чи навіть загроза застосування тактичної ядерної зброї, є безвідповідальною. Це небезпечно і суперечить духу цієї заяви, яка лежала в основі режиму ядерного нерозповсюдження з часів холодної війни”, – сказав Прайс.

Читачам також цікаво:

Коментарі