14:12
11.03.2021

Стало відомо, хто очолить Львівську митницю

Найближчим часом має відбутись реформа Держмитслужби, у зв’язку з чим розпочалася активна боротьба за керівні посади на регіональних митницях, зокрема і на Львівській

Джерело «Львівських Новин» в Офісі президента щойно повідомило, кого галицькі «конвертатори» лобіюють на посаду керівника Львівської митниці.

«Учора в Офісі президента приймали одного з відомих львівських конвертаторів. Він пропонував 1 мільйон (доларів США – ред.) за те, щоб керувати митницею у Львові залишили його друга та партнера Цабака», – йдеться у повідомлені.

Однак, джерело додає, що така пропозиція не є можливою через «токсичність» Володмира Цабака, який раніше очолював Галицьку митницю, а сьогодні там працює першим заступником начальника.

«Робота Цабака неодноразово викликала багато запитань. Постійний рух контрабандних товарів, які львівські митники не бачать, але які знаходять польські колеги, антикорупційні акції протесту під митницею, кримінальні провадження стосовно самого Цабака. Це не серйозно, це не сприйме громадськість. Вирішено замість Цабака поставити Володимира Олеговича Острікова, це близький друг і підопічний Цабака. Остріков зараз працює начальником відділу по роботі з персоналом на Галицькій митниці, ще заздалегідь він написав заяву, яку сьогодні підписав Рябікін (начальник Держмитслужби – ред.) і повіз на погодження в Мінфін. Чи затвердить це прізвище Мінфін – будемо знати сьогодні».

Довідково: наші джерела у Галицькій митниці повідомили, що Володимир Остріков був відсторонений від виконання посадових обов’язків з 13.11.2018, а потім взагалі звільнений за порушення в службовій діяльності. Дружні стосунки з Володимиром Цабаком допомогли чиновнику повернутись на стару посаду.

Окрім того відомо, що через невиконання наказу Володимиром Остріковим свого часу не вдалось притягти до відповідальності начальника митного поста «Рава-Руська» Дробовича. Остріков безпосередньо та систематично не вживав заходи щодо встановлення поважності причин відсутності на роботі головного державного інспектора відділу митного оформлення “Городок“ митного поста “Західний“ Володимира Полуситка, через що останнього не вдавалось притягти до відповідальності. Остріков з часу відсторонення від виконання посадових обов’язків перебував у стані тимчасової непрацездатності (з 06.12.2018 по день звільнення перебував поза штатом), ухилявся від надання пояснень, на листи щодо надання пояснень та щодо ознайомлення з наказами про притягнення його до дисциплінарної відповідальності та про звільнення відповіді не надавав.

Нагадаємо, нещодавно під стінами Галицької митниці відбулась акція протесту через корупцію та непрозорість керівництва цієї структури. Детально, хто такий та чим насправді заробляє на життя Володимир Остріков– зовсім скоро у розслідуванні «Львівськиих новин».

 

Читайте також:

Коментарі