19:00
16.04.2021

Степанову в Раді вручили поховальні квіти від родичів померлого від COVID-19

Міністру охорони здоров’я України Максиму Степанову сьогодні передали поховальні квіти в залі засідань Верховної Ради.

Це сталося під час години запитань до уряду в рамках якої Степанов доповідав про боротьбу з коронавірусом та вакцинацію, пишуть “Львівські новини”.

Поховальні квіти передала депутатка від фракції “Голосу”, член комітету ВР з питань здоров’я нації Ольга Стефанишина.

На одному з київських кладовищ ховають чоловіка. Він помер від коронавірусу, і родичі просили вам розповісти його історію. Ще три тижні тому це був абсолютно здоровий чоловік 68 років. У нього був, правда, діабет. Він пішов до сімейного лікаря і попросив його вакцинувати проти COVID-19. А йому сказали, що вакцин для вас немає, бо в нас у країні майже немає вакцин. Бо ви їх не поставили. За кілька днів він захворів і нещодавно помер”, – заявила спочатку Стефанишина, звертаючись до міністра.

Ви нездатні забезпечити Україну життєво важливими вакцинами. Так от, пане Степанов, це вам. Поховальні квіти, які родичі людини, яка померла в 68 років, просили вам передати. Щоб ви знали, що за кожною смертю по 500 на день стоїть конкретна людина і конкретні трагедії та людські долі”, – додала нардепка.

Після цього вона підійшла до парламентської трибуни, за якою стояв Степанов, й поклала перед них поховальні квіти.

Очільник МОЗ, у свою чергу, назвав слова нардепки “маніпулюванням смертями людей”, а також закликав не використовувати цю тему “для дешевого піару”.

Коли ви наступного разу будете маніпулювати смертями людей, згадайте, будь ласка, що ви особисто зробили, щоб цих смертей не було. Не треба маніпулювати смертями людей. COVID-19 – це важка хвороба, яка забирає життя людей”, – заявив Степанов.

Також читайте:

Коментарі