09:04
30.09.2022

Своїми ініціативами волонтери стимулюють і державний сектор працювати з новою силою, – Козицький

Вчора, 29 вересня, відбулась конференнція «Зі стійкості до відновлення: ключова роль громадянського суспільства України». Очільник Львівської ОВА Максим Козицький взяв у ній участь.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пишуть Львівські новини.

Козицький наголосив, що на початку нової фази війни основну роль в державі відіграє саме громадянське суспільство.

«Часом влада не встигала робити те, над чим працювали люди, але вона намагалась допомогти та направити громадську діяльність в певне русло. На Львівщині співпраця влади та громадського сектора дуже помітна. Ми перемагаємо у війні саме через ініціативи громадянського суспільства, які активно підтримує влада. Це стосується, перш за все, волонтерського руху і допомоги армії», – зазначив очільник області.

Він окреслив й інші напрями співпраці влади та волонтерів в області. Йшлося про передачу машин на передову, комплектування та доправлення аптечок індивідуального користування, медикаментів та обладнання, реабілітацію військових та цивільних, які постраждали внаслідок бойових дій, ремонт й бронювання техніки для ЗСУ, прийом і поселення ВПО, гуманітарну допомогу для них, фінансові виплати, пошук роботи та реабілітацію, збір коштів для благодійної допомоги.

За словами керівника Львівського регуляторного хабу Тараса Хавунки, органи влади і громадянське суспільство зараз співпрацюють не так багато, як на початку повномасштабного вторгнення.

«Перший етап співпраці закінчений, більше немає такого бажання до безумовної комунікації. Наприклад, на початку повномасштабної війни ми, спільно з представниками влади, швидко закривали гуманітарні питання. Хоча така допомога не була основним видом діяльності Львівського регуляторного хабу.

Зараз Львівська ОВА оперативніше вирішує ті проблеми, які з’являються – немає напливу ВПО, потреби у координації діаспор тощо. Тепер не потрібно взаємодіяти цілодобово», – підкреслив Тарас Хавунка.

Максим Козицький наголосив, важливо, щоб громадськість продовжувала бути ініціативною, і не тільки у військовій та гуманітарній сферах.

«Це світовий феномен, що прості люди зібрали 600 мільйонів гривень, а благодійний фонд купив супутник для допомоги військовим. Це неймовірна допомога для України. Такими ініціативами волонтери стимулюють і державний сектор працювати з новою силою», – підкреслив начальник Львівської ОВА.

Конференція «Зі стійкості до відновлення: ключова роль громадянського суспільства України» проходила в межах форуму міжнародного фонду «Відродження».

Читачам також цікаво:

Коментарі