14:56
16.12.2021

«Святий Миколаю, у мене немає мами, але є мрія» – 10-річна дівчинка, яка втратила обох батьків (ФОТО)

Дівчинка гарно вчиться, вміє ліпити вареники, хоче стати вчителем музики або художником

Це – Вероніка. Їй тільки 10. На свій вік вона добре знає, що таке – втрата рідних. Коли ти – нерозквітлий пуп’янок, залишаєшся без коренів. А далі – біль і невідомість. 

Зворушлива історія цієї дівчинки починалася з казки. Її батьки познайомились по оголошенню. Молодята довго обмінювались sms, далі – телефонні розмови і неочікуване кохання. Коли вони зустрілися, татові Вероніки вже було байдуже, що зріст його нареченої – 96см, а діагноз – «гіпофізарний нанізм». Для неї він був принцом, вродливим і високим – 1,87м. Вона для нього – казковою Дюймовочкою. Побравшись, Марія та Олег Українець оселилися в Червонограді.

Незважаючи на мініатюрну статуру, Марія була дуже сильною і знаючи про ризики, вирішила народити. 17 січня 2011 року вона подарувала коханому абсолютно здорову донечку. Відтак, жінка стала найменшою в Україні породіллею та мамою, а Вероніка – немовлям, що народилося знаменитим.

Але щастя тривало недовго. Коли Вероніці було 6 років, її тато загинув внаслідок нещасного випадку. У 9 років дівчинка дізналась, що в її мами страшний діагноз – рак. Жінка до останнього боролася за життя, але 25 вересня цього року померла. Перед смертю Марія заповіла піклуватися про доньку подрузі. Колись вона брала в жінки інтерв’ю, потім допомагала з лікуванням… Дбала про маленьку… Ближчої людини в цьому світі Марія Українець не мала.

Сьогодні Вероніка, до якої ми завітали з подарунками та «запитами» на мрії, навчається в 5 класі. Вона переїхала з Червонограда у Львів. Про неї дбає добра жінка, як заповідала мама. Дівчинка гарно вчиться, вміє ліпити вареники, хоче стати вчителем музики або художником, і дуже гарно малює. А ще вона мріє побачити море і мати «хатку на дереві», де можна заховатися від всіх незгод і лиха.

Продовжуючи добру традицію, ми залишаємо номер «асистента» святого Миколая 093 37 96 087 або 067 977 61 67. І кожен, хто має добре серце та волю зробити щось хороше для цієї дитини, може теж стати помічником Чудотворця.

Небайдужих просять фінансово підтримати:

5457082223482642   Уляна Флишко

P.S. Від імені Ростика і його мами Богдани Галатюк ми дякуємо всім за допомогу. Тепер Ростик знає, що Миколай – існує, а в цьому світі багато небайдужих людей, які завжди готові прийти на допомогу. Веселих всім свят і Божого благословення!

Матеріал підготувала: Тетяна Самотий

Коментарі