11:29
26.01.2021

Тарифи не мінятимуть, а пеню не нараховуватимуть. Що реалізує Уряд?

Уряд встановив граничну ціну на ринку газу не вище 6,99 грн та не змінюватиме тарифи на тепло й гарячу воду кінця опалювального сезону.

Нещодавно Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України заявив, що Уряд почав реалізацію кроків, щоб ринки електроенергії та газу почали працювати правильно й зручно для людей.

Про це він говорив в ефірі програми «Свобода слова», передає Урядовий портал.

«По-перше, встановили граничну ціну на ринку газу з 1 лютого й до кінця опалювального сезону не вище 6,99 грн за кубічний метр. По-друге, тарифи на тепло й гарячу воду не будуть змінюватися до кінця опалювального сезону. По-третє, після консультацій з Урядом і народними депутатами НКРЕКП ухвалило рішення про обмеження тарифу на розподіл газу на рівні 1,79 грн за кубометр», – каже прем’єр-міністр.

Також Уряд спільно з профільним комітетом Верховної Ради ініціюватиме ухвалення законопроєкту про можливість передачі газорозподільчих мереж органам місцевого самоврядування. Крім того, штрафи та пеню за невчасно сплачені газ або тепло за січень нараховувати не будуть.

«Кабмін ухвалить рішення щодо компенсації домогосподарствам, у яких встановили електроопалення. І останній крок: річний продукт стане основним у газорозподільчих компаній. Тобто ціна на газ буде встановлюватися один раз на рік, як це робиться в більшості країн Європи», – зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, що уряд України встановив граничну ціну на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Таке рішення ухвалив днями Кабмін на позачерговому засіданні.

Коментарі