16:50
18.01.2024

Теплопостачання чи відмивання грошей на студентах?

Опалюють навіть пусті гуртожитки та корпуси, коли студенти на канікулах

 У часи коли наші військові замерзають в окопах, а Міністерство оборони України активно розриває договори з фірмами, пов’язаними з одіозними постачальниками, в Україні знову з’являються випадки, що підозріло нагадують про зловживання владою.

Цього разу під лупою журналістського розслідування опинився Львівський національний університет природокористування та його ректор Лопушняк Василь Іванович. Останнім часом університети України змушені боротися за кожну копійку бюджетних коштів. Однак, замість раціонального використання цих грошей, наявні докази того, що Львівський національний університет природокористування заключив договори на теплопостачання з ТзОВ «Рівне Тепло Транс Сервіс».

Ця фірма, за інформацією з розслідування, напряму пов’язана з одіозними фігурами Гринкевичів. Доцільно відзначити, що за документами Директором ТзОВ «Рівне Тепло Транс Сервіс» є різноробочий Мудрий Ярослав Станіславович, а засновниками фірми є Фурдись Назар Романович та Гундер Василь Васильович. Важливо відзначити, що Василь Гундер, один з засновників, був водієм Ігоря Гринкевича, згодом став керівником ТОВ “Бориславтепло” та засновником ТзОВ «Рівне Тепло Транс Сервіс».

Ще однією деталлю, яка варта уваги, є той факт, що 10 січня 2024 року готельний комплекс «Катерина» в Солонці, власницею якого була Світлана Гринкевич, переписали на Василя Гундера. Це підкреслює зв’язок між фірмами, пов’язаними з Гринкевичами з Гундером. За дивним збігом обставин, під час проблем Гринкевичів витрати на опалення корпусів і гуртожитків у Дублянах зростають.

За вказівкою ректора Лопушняка опалюють навіть пусті гуртожитки та корпуси, коли студенти на канікулах, а викладачі свідомо в січні викликаються на роботу вперше за багато років діяльності університету. Ця історія залишає без відповідей численні питання і вимагає ретельного журналістського розслідування.

Далі буде….

Довідково:

Гундер Василь Васильович є Директором ТЗОВ “БОРИСЛАВТЕПЛО”, ТОВ “ГАЗ ОЙЛ ІНВЕСТМЕНТС” , ТЗОВ”БОРИСЛАВСЬКЕ АТП 24659″.

Бенефіціаром: ТОВ “ГАЗ ОЙЛ ІНВЕСТМЕНТС”, ТОВ “ВП ТЕРМОКРАФТ”, ТЗОВ”БОРИСЛАВСЬКЕ АТП 24659», ТОВ “РІВНЕ ТЕПЛО ТРАНС СЕРВІС”

На фото Василь Лопушняк

Джерело

Коментарі