14:18
12.11.2021

“Треба було щепитись”: у Львові в реанімації перебуває 34-річна вагітна жінка

В Україні з початку пандемії коронавірусу померло 70 вагітних жінок

У реанімації Львівської лікарні швидкої допомоги з коронавірусом перебуває 34-річна вагітна жінка, яка не може дихати без кисневої маски. 

Про це інформує “УНІАН”, пишуть “Львівські новини”.

Жінка на 18 тижні вагітності, постійно кашляє та перебуває під кисневою маскою. Жінка зізнається, що краще б вакцинувалась.

“Я не вакцинована, я боялася, тому що вагітна, але треба було все-таки щепитись”, – говорить хвора.

Медики ж наголошують, що вакциновані пацієнти значно легше хворіють на COVID-19. Також закликають хворих одразу звертатись до лікарів та не займатись самолікуванням.

“Якщо пацієнт не отримує ефекту від жарознижувальних препаратів – це один із сигналів, що потрібно звертатись до медиків. Виражена швидка втома, слабкість, задишка. Якщо сатурація є 95 і нижче – це є основним критерієм того, що пацієнт підлягає шпиталізації”, – стверджує медичний директор львівської міської лікарні №8 Максим Павлов.

А за словами лікаря-інфекціоніста, експерта ЮНІСЕФ Катерини Булавінової, в Україні з початку пандемії коронавірусу померло 70 вагітних жінок.

“У мене прохання до усіх акушер-гінекологів: зайняти нарешті чітку лікарську позицію і вмовляти кожну вагітну робити щеплення на будь-якому терміні вакциною Pfizer”, – наголосила інфекціоніст.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі