08:51
30.01.2023

“Це займе лише хвилину” – путін погрожував Джонсону ракетним ударом

Телефонна розмова між ними відбулася напередодні вторгнення в Україну

Напередодні вторгнення росії в Україну президент рф володимир путін під час телефонної розмови погрожував ракетним ударом прем’єр-міністру Великобританії Борису Джонсону.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє видання “BBC”, цитуючи слова Джонсона, сказані у документальному фільмі “Путін проти Заходу”, який вийде на телеканалі “BBC 2” ввечері 30 січня, пишуть Львівські новини.

“У якийсь момент він ніби пригрозив мені і сказав: “Борисе, я не хочу завдавати тобі болю, але з ракетою це займе всього хвилину”, або щось у цьому дусі”, – зазначив Джонсон.

Видання повідомляє, що телефонна розмова відбулася в лютому 2022 року, а коментар путіна прозвучав після попередження Джонсона про те, що війна в Україні матиме катастрофічні наслідки.

“Я думаю, що, судячи з його  дуже спокійного тону, з тієї відстороненості, яка в нього була, він просто підігравав моїм спробам схилити його до перемовин”, – розповів експрем’єр Британії.

Під час розмови Джонсон також намагався донести до путіна, що Україна “найближчим часом” не вступить до НАТО, та попереджав його, що будь-яке вторгнення означатиме “більше, а не менше НАТО” біля кордонів рф.

Читачам також цікаво:

Коментарі