11:45
13.01.2022

Цього року у прокат мають вийти 13 українських фільмів

У Держкіно повідомили, що список фільмів можуть оновлювати протягом 2022 року

У 2022 році заплановано вихід 13 українських стрічок, створених за підтримки Держкіно. 

Про це інформує “Укрінформ”, пишуть “Львівські новини”.

Так, з 1 січня у кінопрокат вийшла комедія “Зірки за обміном” режисера Олексія Даруга. Фільм розповідає про непримиренних суперників на сцені – Полю Малякову та Фому Михайловського, зірок шоу-бізнесу, які несподівано міняються тілами.

Вже 13 січня у кінотеатрах виходить проєкт “Мультики в кіно. Українське для малят”. Уперше на великих екранах діти зможуть побачити збірку цікавих українських мультиків та поринути у справжню кінопригоду з розвагами й веселощами.

З 20 січня на великі екрани має вийти фільм-володар “Кришталевого ведмедя” Берлінале “Стоп-Земля режисерки Катерини Горностай. Це чуттєва автобіографічна історія про дослідження себе.

З 2 лютого у кінопрокат запланований вихід комедії “Найкращі вихідні” режисера Влада Климчука. Глядач побачить 4 історії, безліч комедійних ситуацій та зворушливих моментів, масштабних сцен і зірок шоу-бізнесу, серед яких The HARDKISS, Onuka, alyona alyona, Verka Serduchka & band, Артем Пивоваров.

З 10 лютого на екранах з’явиться трагікомедія”Ґенделик” режисера Тараса Дудара. Фільм присвячений пам’яті сценариста картини Олександра Столярова.

З 17 лютого у широкий прокат має вийти кримінальна драма Олега Сенцова “Носоріг”. Історія фільму заснована на реальних подіях 1990-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

Уже наприкінці зими, 24 лютого, у кінопрокаті має з’явитися комедія “Велика прогулянка режисера Олега Зборовського. У центрі подій – дві абсолютно різні родини, що у теплий весняний день “їдуть на шашлики” та опиняються на одній спільній галявині, котру кожна з родин вважає “своєю”.

З 3 березня слід очікувати документально-ігровий фільм “Магда” режисера Дениса Соболева. Це стрічка про німкеню Магду Хоманн, яка закохалась в українського солдата за часів Першої світової війни і приїхала з ним в Україну.

Також з 3 березня запланований вихід романтичної комедії “Сусідка”режисерки Наталії Пасницької за сценарієм Ірени Карпи. За сюжетом, затятий холостяк і гульвіса Петро закладається зі своїм найкращим другом Олегом на “порш”, що зможе місяць прожити під одним дахом із жінкою. Так, у його лофті з’являється Вероніка – елегантна вчителька музики, молодша сестра Олега, яку Петро знає з дитинства.

З 10 березня в кінопрокат вийде містичний трилер”Егрегор” режисера Станіслава Капралова. За сюжетом нью-йоркський детектив отримує зашифроване послання та авіаквиток до Києва від професора, з яким довгий час не спілкувався. Згодом з’ясовується, що професор нібито скоїв самогубство, а на його доньку полюють невідомі.

З 24 березня в кінотеатрах очікується стрічка “Я, “Побєда” і Берлін”. Для шанувальників Андрія Кузьменка ця стрічка матиме особливе значення: це історія музиканта-початківця Кузьми, який за три дні до запланованого концерту вирушає зі своїм другом Бардом до Берліна на старій “Побєді”.

З 12 травня вийде в прокат бойовик «Довбуш». Це історія про незламність та відстоювання свободи на тлі буремних подій, історія про свободу понад усе та всеосяжну любов: до свого народу, до рідної землі.

І наприкінці року, 29 грудня, на широкі екрани має вийти мультфільм «Мавка. Лісова пісня» режисера Олега Маламужа. В основі мультфільму – образи зі слов’янських міфів і легенд.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі