14:18
05.04.2021

Цвях в легені: на Львівщині медики врятували 17-річного хлопця

У лікарні зазначили, що стан хлопця був важкий, оскільки у нього була виражена задишка та біль у лівій половині грудної клітки.

У суботу, 3 квітня, до дитячої лікарні привезли хлопця з Львівщини з проникаючим пораненням грудної клітки та з ураженням лівої легені.

Про це повідомляє Львівська дитяча клінічна лікарня Охмадит, пишуть “Львівські новини”.

Медики розповіли історію про те,  як цвяхозабивний пневматичний пістолет вистрелив цвяхом, але не в дошку, а в груди 17-річному хлопцю.

Фото ОХМАДИТу

“17-річний хлопець любить майструвати, у його руках “горить” робота будь-якої складності . У суботу він прибивав дощечки. Роботу закінчив, зібрав інструменти і йшов до хати, перечепився за сходи і впав. Пневматичний пістолет, який “стріляє” цвяхами, випадково вистрелив цвяхом у грудну клітку хлопцеві. Майстер став задихатися, йому викликали “швидку” і так він потрапив до Охматдиту” – йдеться у повідомленні.

У лікарні зазначили, що стан хлопця був важкий, оскільки у нього була виражена задишка та біль у лівій половині грудної клітки.

Під час огляду черговий лікар зрозумів, що легеня пробита цвяхом.

Фото ОХМАДИТу

У пацієнта розвинувся лівобічний пневмоторакс – повітря потрапило у грудну клітку, здавило ліву легеню і зміщувало серце вправо.

Фото ОХМАДИТу

Дитячий хірург “Охматдиту” Микола Микита розповів, що ситуація була дуже небезпечною, оскільки до аорти бракували лише кілька міліментрів, і якщо би цвях її пробив – хлопця врятувати б не вдалось.

“Якби цвях пробив аорту, ми б його уже не встигли врятувати, зважаючи, що доїхати з району до Львова так швидко неможливо. Але цьому хлопцю буквально пощастило – цвях пробив легеню. Ми мали ще час на порятунок”- зазначив Микола Микита.

Після рентгену пацієнта терміново перевели до реанімації.

“Ми застосували найновішу сучасну методику лікування – торакоскопію. Тобто та видалення цвяха з грудної клітини. Ми дістали цвях без жодних розрізів, локалізація цвяха це дозволяла” – додав дитячий торакальний хірург “Охматдиту” Олег Ленів.

Фото ОХМАДИТу

У лікарні розповіли, що хлопець одужує. Також додали, що треба ще кілька днів, аби рана у легені загоїлася остаточно.

Також читайте:

Коментарі