09:00
11.05.2022

Тим, кому завтра на війну

Чим більше навичків ти маєш, тим краще

Найперше, відкинь думку “Який з мене вояка?”.

Як підготуватись до війни розповідає “Діло”, пишуть “Львівські новини”.

Ти чоловік, а отже воїн по своїй природі. Якщо ти думаєш, що воюють тільки профі, то помиляєшся. І по їхньому боці теж. Але, якщо ти жінка, ніхто в тебе права робити смерть ворогам не забирав – тренуйся фізично.

За цей час ти можеш досягти серйозної перемоги над собою колишнім. Будуть моменти, коли треба буде йти з повним вирядом не один кілометр. Біг на довгі дистанції – основа. Починай вже з посильних для тебе навантажень і поступово збільшуй.

Розберися в топографії. Навчись читати мапу і забудь про існування Google Maps. Виробляй правильні звички орієнтації в просторі, не надійся, що хтось це зробить за тебе. Навчись знаходити сторони світу за Полярною Зіркою. Зрозумій, як краще прокладати маршрут руху.

Влучна стрільба це добре, проте не найважливіше. Вміння безпечно поводитись зі зброєю, швидко прицілюватись, перезаряджати та ліквідовувати несправності.

Кинь курити, якщо можеш. Це забирає час та визначає твої звички, що деколи можуть призвести до фатального. Ти наражаєш на небезпеку себе та інших від снайперського вогню.

Не витрачай час на перегляд тупих відяшок. Краще переглянь відео таких каналів як напр. “Хлопці з лісу”.

Завантаж посібники “Сучасна вогнева підготовка”, “Тактика легкої піхоти” і нехай це буде твоїм чтивом на цей час.

Підбери собі відповідне спорядження, бойовий виряд і піджени під себе. Тренуйся в ньому, щоб зрозуміти, де розмістити який підсумок, як краще закріпити, щоб не заважав. Не обростай зайвими речама.

Чим більше навичків ти маєш, тим краще. Тому, якщо можеш за цей час навчитися керувати квадрокоптером, користуватися радіостанцією, освоїти застосунок для коригування вогню, навчитися їздити бездоріжжям і варити борщ – все може знадобитися.

Інсталюй застосунок Osmand з додатком рельєфу. Завантаж мапи необхідного регіону. Він працює оффлайн і має чудовий функціонал. Розберись, як передати свої координати та координати іншої точки, як визначити відстань та азимут до об’єкта.

Налаштуйся психологічно. Буде нелегко. Бояться всі, але не всі дають собі з цим раду. Завжди є люди більш відважні та менш відважні. Спілкуйся з досвідченими комбатантами. Не соромся їх питати поради. Якщо можете запросити толкового психолога чи капелана для спілкування з підрозділом – шикарно.

Молись. Молись постійно. Але пам’ятай, що “надмірна надія на милосердя Боже” то гріх і без тебе самого Господь не може тебе врятувати.

Читачам також цікаво:

Коментарі