18:14
08.10.2021

У бійців АТО вимагали хабарі за присвоєння інвалідності

Вартість таких «послуг» становила від 1,5 тис. доларів

У військовому госпіталі в Києві викрили схему вимагання хабарів з учасників Антитерористичної операції на сході України та операції Об’єднаних сил за присвоєння інвалідності.

Про це на своєму Telegram-каналі повідомляє Генеральна прокуратура. пишуть “Львівські новини”.

“За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито корупційну схему вимагання неправомірної вигоди від колишніх військовослужбовців, учасників АТО/ООС з боку службових осіб Головного військового клінічного госпіталю (ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України)”, – йдеться в повідомленні.

Службові особи медичної установи організували схему, за якою отримували гроші від колишніх військовослужбовців за проходження військово-лікарської комісії, а також – за призначення групи інвалідності для подальшого проходження медико-соціальної експертної комісії.

Вартість таких «послуг» становила від 1,5 тис. доларів залежно від ступеню розладів.

7 жовтня правоохоронці затримали посередника одразу після одержання чергової частини неправомірної вигоди. Йому повідомили про підозру.

У межах кримінального провадження пройшли обшуки за місцями роботи і проживання інших фігурантів. Виявлені грошові кошти, імовірно отримані злочинним шляхом.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам злочинної схеми.

Читачам також цікаво:

Коментарі