09:48
03.09.2021

У Борщовичах понад рік успішно функціонує новозбудований садочок (ФОТО)

Загальна кошторисна вартість проєкту складає понад 30 млн грн

Заклад дошкільної освіти – перша ланка освіти. Малюки, старші дошкільнята перебувають в ньому майже цілий день, отримують навички спілкування, розвиваються, готуються до школи, пишуть “Львівські новини”.

Щоб забезпечити належний навчально-виховний процес, створюються комфортні та безпечні умови. Важливим фактором є дизайн дитячого садка – красиві, просторі, зручні приміщення. Дітям у ньому затишно та цікаво. Одним із прикладів таких будівель є заклад дошкільної освіти «Сонечко» у селі Борщовичі Новояричівської селищної ради Львівського району Львівської області.

Садок у селі Борщовичі відкрили минулого року в переддень свята Незалежності. Будівельні роботи розпочали ще у 2017 році. Завершили його минулоріч завдяки програмі Президента України «Велике будівництво».

Відтепер у садку зможуть навчатись кілька десятків малюків. У дошкільному закладі передбачено створення 4 груп на 75 дітей від 2 до 6 років. Загальна кошторисна вартість проєкту складає понад 30 млн грн. З державного бюджету залучено понад 24 млн грн, решта – кошти місцевого бюджету.

«Село Борщовичі доволі велике, у ньому мешкає понад 2000 людей. Тут проживає чимало молодих сімей з дітками, які потребують дошкільного навчального закладу. Вже дуже довгий час батьки бідкались, що змушені долати десятки кілометрів до найближчих дитсадків або займатися самоосвітою вдома. Особливо складно було у зимову пору року. У найближчих селах – Пикуловичі, Нижня Білка, Полоничі – також відсутні дитсадки. Тому питання зведення такого закладу у селі, що активно розвивається, було напрочуд гострим. Відкриття садочку – це те, про що вже давно мріяли мешканці села Борщовичі. Відтепер діти зможуть отримувати дошкільну освіту поруч зі своїми домівками. У новій, сучасній будівлі створені всі умови для безпечного перебування та повноцінного розвитку. Світлі та сучасні приміщення, новий інтер’єр – все це, без перебільшення, сприяє різнобічному розвитку дітей. «Сонечко» є справді комфортним місцем для малечі. А дошкільнята знайдуть собі тут багато друзів і гарно проводитимуть час», – розповідає директор Марта Соколовська.

У закладі створено належні умови для всебічного розвитку дітей: затишні, естетично оформлені групи, приміщення для музичних, навчально-ігрових занять та фізичної культури, медичні приміщення, службово-побутові приміщення, харчоблок, пральню, що дозволяє передбачити повноцінне перебування дітей, у тому числі відповідно до вимог Базового компонента дошкільної освіти України.

Минулого року Міністерство розвитку громад та територій України визнало дитячий дошкільний заклад у Борщовичах найкращим садком і прикладом високої якості робіт та забезпечення безбар’єрності, збудованим в межах Програми Президента України «Велике будівництво». Це звання об’єкт виборов серед сотні дитячих садків з усієї України.

По всій країні спостерігається покращення інфраструктури сфери освіти, медицини, культури і спорту. Раніше роботи на об’єктах могли розтягувати на довгий час. Чимало довгобудів вдається завершити якраз завдяки фінансовому ресурсу в межах програми Президента України «Велике будівництво». Це, в свою чергу, дає вагомий поштовх до розвитку економіки України в цілому, та регіонів зокрема.

Читачам також цікаво:

Коментарі