09:45
26.10.2022

У Брюховичах готуються знести школу: рубають дерева та встановлюють огорожу

Забудовники готуються знести місцеву недобудовану школу в Брюховичах.  Там вже почали рубати дерева та встановлювати огорожу. Їх не зупиняє навіть відкрите кримінальне провадження.

Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач, пишуть Львівські новини.

“Скажу відверто. Те, що відбувається зараз навколо недобудованої школи на вулиці Широкій, 2, – рейдерство у чистому вигляді. А дала йому чудовий старт і всі інструменти Брюховицька селищна рада буквально за місяць до своєї ліквідації. Впевнений, місцеві пам’ятають, кому саме за це мають дякувати. Зрештою, тепер більш ніж зрозуміло, чому ці брюховицькі діячі так пручалися створенню Львівської ОТГ”, – йдеться у дописі.

Вчора, 25 жовтня, забудовник  почав зрізати дерева та загороджувати земельну ділянку. Наступним кроком, очевидно, стане знесення будівлі школи.

“Не буду зараз заглиблюватись в усі юридичні аспекти. Вони там цікаві і про них обов’язково згодом: хто і головне – як швидко – готував декорації для цієї оборудки”, – зазначив Зубач.

Також він додав, що дозвіл на зрізку дерев дала Брюховицька селищна рада. Ділянка –  понад 3,4 га. 

До слова, нещодавно забудовник терміново, з власної волі, сплатив понад 250 тисяч гривень відновної вартості за дерева.

“Уявляєте масштаби майбутньої порізки?

Відразу наголошу: жодного ордеру на зрізку дерев міське управління екології не давало. Як і не давала райадміністрація дозволу на порушення благоустрою. Тому за це порушення представники Департаменту міської агломерації оперативно склали акт і будуть притягати до відповідальності. Станом на вечір спільними зусиллями з райадміністрацією та поліцією роботи було призупинено”, – йдеться у повідомленні.

На фото: школа у Брюховичах, вул. Широка (березень 2021 р.)

На фото: нововиявлена огорожа станом на 25 жовтня

Зубач наголосив, що наступні дії для авторів схеми і їхніх юристів стануть сюрпризом.

“За класикою жанру – далі буде…” – підсумував він.

Читачам також цікаво:

 

 

Коментарі