12:31
28.10.2022

У Брюховичах хочуть звести торговий комплекс на землі, де є родовища термальних вод

Юлія Лацик, активна та принципова громадянка, яка вміє захищати громадські інтереси, на своїй Facebook-сторінці розповіла про сканадал, який розгорівся навколо недобудованої школи на вулиці Широкій, 2, де забудовник хоче звести торговий центр.

Останні дні зав’язався двіж і кіпіш. Забудовники почали будувати, ЛМР почала зупиняти. Ну і звісно, ЗМІ – висвітлювати, народ – коментувати.

І понісся інформаційний шлейф:

  • забудовники хочуть вирубати дерева, знести школу,
  • будують без дозволів і погоджень ЛМР,
  • ЛМР блокує будівництво бо не дали ‘долі’,
  • сонцесяйний все попродав
  • показуха,
  • іншим місце пригледілось і т.д.

Але чомусь випало найголовніше – це не просто ще одна шикарна ділянка, яку збираються забудувати, чи на якій деревця і кущики вирубувати хочуть, чи з якої закинутий недобуд школи намірюються знести.  Це 3,5 га території, яка знаходиться в межах Брюховицького родовища мінеральних вод!

Народ, це земля під якою термали! Такі як в Берегово, Косино, Солотвино, Хайдусобосло, Мікулаші… але тут! в межах Львівської ОТГ, 10 км від пл. Ринок і Оперного театру, 30хв на маршрутці з центру. Довкола цієї території, зовсім поруч, глибинні свердловини є.

І ось цю ділянку хочуть забудувати банальним комплексом багатоквартирних будинків з торгово-розважальним центром.

Це дикість. Це нонсенс. Це кретинізм. Це злочин!

Територія, яка має в собі таку природну цінність – гарячі мінеральні води, повинна бути використана з максимальною суспільною користю. І це точно не житлобуд з магазинами, для кого вони б там не призначалися.

Іншою важливою деталлю у цій історії є відкрите ще у 2021 році кримінальне проваждення за статтею «Зловживання владою або службовим становищем».

Добре що воно відкрите. Бо те мародерство, яке Доманський, його виконком і депутатська шваль Брюховицької селищної ради чинили в агонії останніх тижнів своїх владних повноважень – не має лишитись безнаказаним.

Але от чому, як з’ясувалось “необхідної динаміки в розслідуванні цієї кримінальної справи нема” !? Оце питання важливе і цікаве.

Як і цікаве рішення слідчого судді Галицького суду Радченко В. Є. про зняття арешту з ділянки на Широкій, 2.

Так, Львів розростається, розбудовується, кількість населення збільшується. Однак, десь усім тим львів’янам і не тільки львів’янам, а загалом людям, ще і здоров’я поправляти треба, відпочивати, відновлюватись.

В Брюховичах для цього природа дала усе. Просто не просрати.

Загалом, ЛМР, могла би вже розробити план чи програму розвитку вектора місцевих термалів.

Розмовляти про це з бізнесом, з інвесторами. І головне, діяти системно та послідовно, як в напрямку захисту таких територій, так і в напрямку їх раціонального використання.

Юлія Лацик

Читачам також цікаво:

Коментарі