11:06
18.01.2022

У департаменті освіти і науки підбили підсумки роботи за 2021 рік (ФОТО)

Для сфери професійно-технічної освіти минулий рік став одним з найуспішніших з огляду на кількість вступників та об’єм фінансування навчально-практичних центрів.

“Одним з пріоритетів Департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації у 2021 стала система профтехосвіти. Відтак, за цей рік Львівщина стала лідером в Україні за обсягом набору учнів, де на перший курс вступили майже 8,5 тис. учнів (в порівнянні з минулим роком на 1000 учнів більше). Дуже добре, що існує суттєва фінансова підтримка на державному рівні (МОН), по створенні НПЦ. Саме наших 5 закладів профтехосвіти цьогоріч створили сучасні навчально-практичні центри на загальна суму 16 млн грн”, – розповів у коментарі “Львівським новинам” Іван Пикус, начальник відділу інновацій, дистанційного навчання, координації діяльності закладів вищої освіти і науки, професійної освіти Львівської ОДА.

“Нам також вдалося реалізувати пілотний проект по створенні Наглядових рад в закладах. Це формат взаємодії ЗПТО-Бізнес-Громада задля спільного розвитку. Варто зауважити, що чи не вперше Львівська облдержадміністрація закупила навчальні кабінети для 20 закладів професійної освіти”, – додав Пикус.

Новим обладнанням та матеріалами поповнились кабінети математики, хімії, фізики у 19 навчальних закладах.

Окрім цього, з обласного бюджету спрямовано видатки на оновлення матеріально технічної бази та протипожежні заходи на загальну суму 12 млн грн.

Традиційно відбулися нагородження грошовими преміями найкращих студентів та науковців.

Також впродовж року заклади ПТО брали участь у конкурсах професійної майстерності, на яких учні різних спеціальностей здобували призові місця. Відтак, відбулось шість таких конкурсів, третина із яких стала для учнів області переможними.

“Направду повсякденно не помічаєш, але в кінці року бачимо, що вдалося багато зробити. За це щиро дякуємо МОНу, Львівській ОДА та всім хто справді вболіває за професійну освіту, бо саме з неї розвивається економіка”, -підсумував Іван Пикус.

Окрім цього,  з 26 січня на Львівщині відбудеться відкриття навчально-практичних центрів сільськогосподарського напряму.

26 січня відкривається НПЦ з професііі електромонтер в Турківському професійному ліцеї.
27 січня  відбудеться відкриття НПЦ сьльскогосподарського профілю на базі Червоненського ВПУ
28 січня  – відкриття навчально-практичного центру з професії «столяр-будівельний» в Львівському вищому професійному політехнічному училищі.
31 січня – НПЦ за професією «електрогазозварник» в Новояворівському ВПУ.

 

 

Коментарі