17:26
17.10.2022

У державну власність повернули земельну ділянку у Брюховичах

Як повідомили в пресслужбі Львівської обласної прокуратури, ділянку вартістю понад 3,8 млн грн повернуто у державну власність.

Львівський апеляційний суд визнав обґрунтованими доводи прокурорів Львівської обласної прокуратури щодо витребування з приватної власності фізичної особи на користь Львівської обласної державної адміністрації земельної ділянку площею понад 0,15 га  Брюховичах біля Львова.

Свого часу прокуратура виявила протиправне рішення Брюховицької селищної ради, яким вказана земельна ділянка була передана у приватну власність.

Прокуратурою встановлено, що селищна рада протиправно розпорядилася землями державної власності, які належали Кабінету Міністрів України та були передані в постійне користування одному з державних підприємств. Згодом приватизована ділянка декілька разів перепродавалась, в тому числі відповідачці у цій справі.

За позовом Львівської обласної прокуратури Шевченківський районний суд м. Львова задовольнив позовні вимоги щодо витребування із приватної власності земельної ділянки загальною площею 0,1543 га на користь держави.

За наслідками апеляційного перегляду вказаної справи, наведені в апеляційній скарзі відповідачки доводи щодо законності володіння спірною земельною ділянкою відхилено, та постановлено її витребувати на користь держави.

Читачам також цікаво:

Коментарі