14:09
08.03.2021

У ДСНС розповіли, де чекати підвищення рівня води: можливе підтоплення у трьох обалстях

У Львівській, Івано-Франківській та Волинській областях 8 та 9 березня через підвищення рівнів води у ріках може затопити сільгоспугіддя, присадибні ділянки та господарські будівлі у низці населених пунктів.

Про це повідомляє ДСНС України, пишуть “Львівські новини”.

8 березня на р.Свiж бiля смт.Букачiвцi (притока Дністра в Iвано-Франкiвській обл.) очікується продовження підйому рiвня води на 0,1-0,6 м над поточними, з подальшим затопленням заплави та можливим досягненням вiдмiтки початкового затоплення окремих господарських об’єктів.

Крім того, сьогодні, 8 березня, на р.Захiдний Буг бiля с.Литовиж очікується продовження підйомів рівнів води (над поточними рівнями) на 0,2-0,7 м з подальшим затопленням заплав, сільгоспугiдь (Волинська обл.); на Західному Бузі та його окремих притоках на 0,1-0,4 м; на р.Солокiя бiля м.Червоноград можливе досягнення вiдмiтки початкового затоплення госпоб’єктiв та окремих будiвель (Львівська обл.).

8-9 березня на рiчках басейну Прип’ятi очікується продовження підйомів рівнів води (над поточними рівнями) на 0,2-0,7 м з подальшим затопленням заплавних територiй. Можливе досягнення вiдмiток затоплення присадибних дiлянок (подвiр’їв, господарських споруд) та сільгоспугiдь в прирiчкових населених пунктах Ратнiвського, Старовижiвського, Любешiвського, Маневицького районiв Волинської областi.

Читачам також цікаво:

Коментарі