09:11
14.02.2021

У дворику палацу Лозинського у Львові відкриють нову експозицію: що відомо

Роботи в Галереї мистецтв можуть розпочатись уже навесні.

Цього року у Львівській галереї мистецтв планують звести дах над внутрішнім двором палацу Лозинського, що на вулиці Стефаника, 3. Там хочуть створити сад скульптур.

Про це повідомляє “Суспільне”, пишуть “Львівські новини”.

Директор галереї мистецтв Тарас Возняк під час візиту на Львівщину міністра культури Олександра Ткаченка розповів, що у дворі є частина приміщень, де збудують новітні запасники.

“Коли картини зберігаються у підвалах, це не зовсім правильно. Хоча ми їх убезпечили, висушили та провели санацію. Але краще все робити по-сучасному, модерно, з необхідною технікою, протипожежною системою з нейтральними газами” – сказав Возняк.

За словами Возняка, реставрація фасаду, інтер’єрів і відновлення експозиції, які завершили напередодні, і в яку вклали 13 млн грн була лише початком.

Міністр культури Олександр Ткаченко сказав, що роботи в Галереї мистецтв можуть розпочатись уже навесні. Усе залежить від того, як швидко вдасться отримати гроші з Держбюджету.

“Загалом на Велику реставрацію передбачено 2 млрд грн: 1,7 млрд – у загальному фонді та 300 млн у спецфонді. От чим швидше їх вдасться “наблизити” – є таке бюрократичне слово – тим швидше розпочнуть роботи”, – розповів Ткаченко.

За словами міністра, консультації з цього приводу Міністерство культури розпочне з комітетом ВР уже за тиждень-два. Програмою Велика реставрація передбачена системна робота з відновлення і повернення до життя 150 об’єктів культурної спадщини в Україні. Попередній список складено, а фіналізує його спеціальна експертна комісія. Загалом програма розрахована на 3-4 роки.

Коментарі