11:21
30.04.2021

У львівській лікарні ортопеди виправили вкорочення ніжки у 9-річної дівчинки з ДЦП

Дівчинці 9 років. У неї – ДЦП, правобічний геміпарез і вкорочення правої ніжки аж на 3,5 см

У Львівській обласній дитячій лікарні “Охматдит” ортопеди виправили вкорочення ніжки на 3,5 см у 9-річної дівчинки з ДЦП.

Про це пишуть Львівські новини з посиланням на Діло.

“Віка приїхала до нас з Чернівців. Дівчинці 9 років. У неї – ДЦП, правобічний геміпарез і вкорочення правої ніжки аж на 3,5 см. Дівчинці ставало важко ходити, вона вже помітно кульгала. Наші ортопеди виправили її проблему сучасним малоінвазивним способом”, – йдеться в повідомленні на сторінці лікарні у Фейсбуці.

У львівському ОХМАТДИТі роблять сучасну ефективну операцію – тимчасове блокування зон росту іншої ніжки спеціальними імплантатами. Це такий сучасний спосіб, коли одна ніжка тимчасово перестає рости, “чекає”, доки підтягнеться інша до її рівня, а потім, коли дві ніжки однакової довжини, лікарі видаляють імпланти.

“Менша ніжка підросте, ми знімемо пластину і за деякий час чекаємо врівноваження довжини обох ніжок і в дівчинки покращиться хода, вона перестане кульгати”, – пояснює завідувачка ортопедичного відділення Злата Кузьо.

Такі операції у нас роблять малотравматичним способом, без гіпсу і допоміжних засобів, тож дитина за день-два повертається до звичного життя – ходить, бігає, згинає ногу тощо.

Читачам також цікаво:

Коментарі