15:52
24.02.2021

У Львівській МТГ облаштували пункти вакцинації

Також місто передбачило виплати для медиків, які залучені до процесу вакцинації

Львівська МТГ  готова до 1-го й 2-го етапів вакцинації від коронавірусу, – заявили у пресслужбі ЛМР. Сформовали 10 мобільних бригад та облаштовали 10 стаціонарних пунктів імунізації на базі закладів первинної медичної допомоги.

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий оглянув один із таких пунктів щеплення у 2-гій міській поліклініці. Вакцину у Львові очікують вже на початку березня.

«Сьогодні ми можемо побачити процес, який будемо починати в березні – це процес щеплення. Ми у Львові маємо 10 таких пунктів, також створено 10 мобільних бригад. Мобільні бригади закріплені за нашими лікарнями, і по кожній лікарні, в першу чергу, будуть вакцинувати тих, хто працює з хворими на COVID. Цей пункт буде задіяний для вакцинації мешканців міста Львова, починаємо з людей старшого віку, з 80+. Все є, що потрібно, є ліфт, можна сюди спуститись, можна роздягнутись. Ми витримуємо усі норми.

Очікуємо, що на початку березня перші вакцини вже будуть у Львові і ми розпочнемо процес вакцинації.

Такі умови, які створені у цьому пункті, є і в інших — окремий вхід та вихід, три зони — підготовки до вакцинації, де ми кожного хворого оглядаємо, зона вакцинації та зона відпочинку, бо пацієнт має 30 хвилин відпочити. Також у поліклініці є відповідно навчені люди, є дефібрилятори, бо можуть бути різні ситуації. Медики готові, наші мобільні групи були на навчаннях у Києві.

На першому етапі вакцина буде доступна для медиків, які працюють з хворими на COVID. Вчора в Україну прилетіла перша партія — 500 тис доз вакцини, думаю, поступово будемо і далі отримувати вакцину. Вакцина буде розповсюджена по всій Україні. У Львові вакцина буде складуватись у Брюховичах, там є спеціально обладнаний медичний склад, де є умови для наднизьких температур, які потрібно для певного виду вакцин.

Наші пункти облаштовані коштами поліклінік, ми також передбачили кошти в бюджеті для додаткового преміювання працівників. В процесі будемо бачити, які будуть видатки. Сама вакцина для мешканців буде безкоштовною“, — прокоментував мер міста Андрій Садовий.

За попередніми даними, на Львівську область має надійти 42 тисячі доз вакцини.

 

 

 

Коментарі