19:33
15.02.2021

У Львові готуються до потопу

Загалом з 6 по 15 лютого у Львові випало 213% місячної норми опадів

Комунальним службам дано доручення очистити від снігу дощоприймачі, щоб уникнути підтоплень під час танення снігу.

Про це пише Дивись.info, повідомляють Львівські новини.

Про це під час брифінгу розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

“У зв’язку з тим, що з середи матимемо потепління, акцентуємо увагу комунальних служб, щоб вони відкривали дощоприймачі, тобто забирали звідти сніг, для того, щоб вода, коли сніг розтопиться мала куди стікати, і нас не було підтоплень”, – розповіла Ірина Маруняк.

За її словами, загалом з 6 по 15 лютого у Львові випало 213% місячної норми опадів.

“Субота і неділя були робочими днями для комунальних служб. Працювали двірники, снігоочисна техніка. До роботи залучали евакуатори й екіпажі поліції. Так, у суботу було 6 екіпажів поліції, а в неділю – 12. Є проблема із запаркованими автомобілями. Їх паркують біля контейнерних майданчиків, на магістральних дорогах, і таким чином перекривають одну зі смуг руху. Якщо ж авто паркують біля контейнерних майданчиків, то перевізник не має змоги заїхати, щоб забрати сміття. Так, на сьогодні маємо 63 майданчики, де незабране сміття. Перевізники працюють. Завтра до ранку сміття має бути вивезене. Також звертаюся до мешканців з проханням не ставити свої авто у заборонених місцях, біля дахів будинків, де є нависання снігу чи бурулі, щоб ці снігові нависання не впали і не пошкодили авто”, – пояснила Ірина Маруняк.

За її словами, минулої ночі у Львові працювало 166 одиниць техніки.

“Вночі працювало 166 одиниць техніки, вивезли 189 КАМАЗів снігу. Зараз на вулицях працює 1588 двірників, залучаємо 142 одиниці техніки. Чистимо квартальні дороги і тротуари – працюють тракторці і двірники. Сьогодні продовжуємо знімати з дахів бурулі і нависання снігу.  В основному це Галицький, Залізничний, Личаківський райони, де є старі будівлі, менше в Сихівському і Личаківському районах. Через те, що йде потепління, ці бурулі можуть почати падати, тому там, де не можемо до них дістатися, огороджуємо територію стрічками”, – розповіла Ірина Маруняк.

Так, станом на ранок на маршрути виїхало 230 автобусів ЛК АТП № 1 — це 79%, 131 автобус приватних перевізників — це 57%, та 84 одиниці ЛКП «Львівелектротранс» — це 74%.

“Сьогодні трохи є проблеми з приватними перевізниками. Ми проводимо нараду з перевізниками, щоб кількість громадського транспорту була більшою вже від завтра”, – розповіла заступниця міського голови.

 

Коментарі