17:38
20.10.2022

У Львові на території дитсадка помітили лисицю (ВІДЕО)

Тварина швидше за все прийшла з лісу

 Сьогодні вранці 20 жовтня, орієнтовно у період з 8:45 по 9:30, тварину зафіксували на камерах відеоспостереження на території дитячого садка в районі вулиці Героїв Майдану, поблизу Парку культури.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє Твоє місто, пишуть Львівські новини.

На відео видно, як лисиця ходить на сходах будинку. За словами Ігоря Антаховича, директора Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру, тварина швидше за все прийшла з лісу, тим більше, що дитячий садок, де її помітили, розташований у локації поруч з двома парками – Парк культури та Стрийський парк, а звідти недалеко до Сихова та Зубри.

«У нас немає служб, які б займалися лисицями. Наше ЛКП «Лев» поки що орієнтоване тільки на собак і котів. Лисиці вважаються дикими тваринами і ними в місті ніхто не займається наразі. Хоча у Європі вже давно вони створили свої популяції та живуть у містах, час від часу ветеринарні служби їх вакцинують, відтак, там вони не становлять небезпеки для людей. Є інший шлях вакцинації, який використовують у сільському господарстві. Наприклад, в лісі розкидають приманки, які містять в собі вакцини від сказу та інших хвороб. Однак наше законодавство не дозволяє використовувати такі приманки в місті, тому що є небезпека, що хтось може їх взяти, наприклад, діти, тому це небезпечно», – пояснює Ігор Антахович.

Читачам також цікаво:

Коментарі