15:58
21.01.2022

У Львові планують створити сервісний центр з обслуговування цивільних літаків

Львівський державний авіаційно-ремонтний завод – підприємство з ремонту літаків типу “МіГ”

На Львівському державному авіаційно-ремонтному заводі, який входить до складу ДП “Укроборонпром”, планують створити сервісний центр з обслуговування цивільних літаків.

Про це інформує “Укрінформ” , пишуть “Львівські новини”.

“Конкретно по Львівському державному авіаційно-ремонтному заводі, який входить до складу Укроборонпрому, є проєкт для створення сервісного центру з обслуговування цивільних літаків. Ми це будемо пропонували в Міністерстві інфраструктури України в рамках створення українського національного перевізника, який створюється за дорученням Президента України. І ми уклали з міністерством відповідний меморандум про те, що ліктаки “Антонов” стануть частиною цього перевізника. Тому дуже зацікавлені, щоб потужності львівського заводу використовувалися в обслуговуванні державної авіакомпанії”, – зазначив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

“Зараз ми аналізуємо можливості наших підприємств задля модернізації і введення інновацій. Ми проводимо переговори з міжнародними компаніями і укладаємо договори про співробітництво, щоб спільно рухатися до залучення нових технологій, створення нових виробничих потужностей для ЗСУ і для ринку озброєння”, – додав гендиректор Укроборонпрому.

“В січні наша технічна група відвідала Канаду і зараз ми чекаємо звіту щодо реалізації цього спільного проєкту. Але 100% сказати, що це буде Львів, я поки не можу”, – повідомив Гусєв.

На сьогоднішній день Львівський державний авіаційно-ремонтний завод – провідне конкурентоспроможне підприємство з ремонту літаків типу “МіГ”. Підприємство виконує ремонт літаків МіГ-21, МіГ-23, МіГ-27 та МіГ-29 усіх модифікацій.

Коментарі