15:08
18.10.2021

У Львові почали діяти нові карантинні обмеження

З наступного тижня вводитимуть ще строгіші обмеження

Від сьогодні, 18 жовтня, у Львові та області почали діяти нові карантинні обмеження через стрімкий ріст захворюваності в регіоні.

Про це повідомляє Львівська міська рада, пишуть “Львівські новини”.

«Складні часи потребують оперативних і непростих рішень. Прошу уважно прочитати цей текст і зрозуміти його, без придумувань та перекручень. Із 18 жовтня Львів житиме за новими карантинними правилами. Бережіть себе та рідних», – пояснив мер Львова Андрій Садовий причину введеня нових обмежень.

Відтепер невакциновані від ковіду мешканці не зможуть відвідувати спортивні зали, кінотеатри та театри. А ресторани, ринки, магазини і ТРЦ зможуть працювати, якщо усі працівники вакциновані або ж регулярно здають ПЛР-тест.

Заборонили проводити всі масові заходи – окрім тих, де організатори та всі учасники мають сертифікат вакцинації або негативні ПЛР-тест, зроблені не пізніше, ніж за 72 години до події. Усі міські театри, кінотеатри, музеї та галереї, філармонія, органний зал працюватимуть лише для вакцинованих відвідувачів або з негативним ПЛР-тестом. Проте загальна кількість відвідувачів таких закладів не може перевищувати 50% від загальної кількості місць. А на території області (за виключенням Львова) впринципі заборонили заходи, де є більше 50 учасників.

Усі ринки і магазини, ТРЦ, перукарні та салони краси можуть працювати лише за умови вакцинації всіх працівників або з негативними ПЛР-тестами. Окрім того, в цих закладах може бути заповнено не більше 50% торгових площ.

Всі львівські ресторани і кафе працююють лише до 23:00 і лише за умови 100% вакцинації або ПЛР-тестів у працівників, натомість відвідувачі поки ще можуть бути невакциновані. Заповненість ресторанів не має перевищувати 50%, а за одним столиком можуть сидіти не більше 4 відвідувачів.

Готелі і хостели працюють за умови повної вакцинації персоналу або ж негативних ПЛР-тестів.

Спортивні зали уже з 18 жовтня можуть відвідувати лише вакциновані клієнти або з негативним ПЛР-тестом. Усі працівники повинні бути вакциновані.

У школах починаються канікули, які триватимуть до 1 листопада. Також це стосується позашкільної освіти: музичні школи йдуть на канікули, а народні доми, гуртки та секції не працюватимуть. Проте дитсадки працюють.

З 25 жовтня у Львівській області посиляться карантинні обмеження: усі відвідувачі ресторанів, кафе, промислових ринків, торгово-розважальних центрів, салонів краси мають мати з собою або сертифікати про вакцинацію, або негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 години до відвідування закладу. У Львові такі ж обмеження для відвідувачів вступають в дію з 1 листопада. Ці обмеження не стосуються продуктових магазинів, ринків, супермаркетів та аптек.

Також з 21 жовтня діятимуть нові правила міжрегіональних перевезень: у поїзди впускатимуть лише тих, хто має сертифікати про вакцинацію або негативні ПЛР-тести.

Читачам також цікаво:

Коментарі