08:38
30.03.2023

У Львові понад 60 шахістів зіграли проти гросмейстерів задля підтримки ЗСУ

Захід зібрав аматорів та професіоналів різного віку та діяльності

У Львові відбувся сеанс одночасної гри в шахи з відомими гросмейстерами “Весняний контрнаступ”.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА, пишуть Львівські новини.

Учасники мали змогу позмагатись за першість у грі проти професіоналів задля благодійної мети – збору коштів на ЗСУ. Сеанс одночасної гри в шахи – це вид масових змагань, де шахіст одночасно грає проти кількох суперників.

Захід зібрав понад 60 учасників: аматорів та професіоналів різного віку та діяльності. Їхні суперники – справжні міжнародні гросмейстери: Марта Літинська, Олег Романишин, Олександр Белявський та Адріян Михальчишин, для яких це не перший сеанс одночасної гри в шахи.

“Учасники турніру мають змогу зіграти зі справжніми легендами, відчути дух змагань та найосновніше – у такий спосіб разом допомогти нашим Збройним Силам України. У дитинстві ми з братом любили грати в шахи. Це виховувало в нас почуття сконцентрованості. І сьогодні серед учасників є багато школярів, які кинуть виклик професіоналам. Також нині за шаховими дошками – курсанти Нацакадемії Сухопутних військ. Чимало нашим спортсменів, в тому ж числі шахістів, нині на передовій. Тепер замість фігур у них в руках зброя, але, як і в спорті, мотивація перемогти – непереборна. Усім учасникам бажаю успіхів та гарних вражень”. – сказав начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За активну громадянську позицію, організацію та участь в сеансі одночасної гри в шахи “.Весняний контрнаступ” очільник Львівщини відзначив усіх гросмейстерів подяками Львівської ОВА.

“Одночасна гра в шахи з кількома суперниками змушує запам’ятовувати усі їхні ходи, прорахувати їхні наступні кроки, аби врешті перемогти. Бувають дуже складні комбінації, до яких навіть гросмейстери часом не готові, але в цьому і складність гри, і насолода від процесу”, – розповіла Марта Літинська.

Серед наймолодших учасників – школярі. Романові 11 років. Він навчається у 6 класі, а шахами займається з 5 років. Спершу любов до цього виду спорту йому прищепив дідусь, а потім ці знання допомогли хлопцеві в шаховому гуртку. Яні – 10. Дівчинка грає в шахи вже понад три роки. Вона зізнається, що вже мала досвід гри проти іменитих шахістів, однак поки не вигравала.

Усі зібрані під час заходу кошти скерують до благодійної організації “Львівський Лицар” на закупівлю прицілів та перископів для наших військових.

Фото: Олег Радик

Читачам також цікаво:

Коментарі