11:24
29.08.2022

У Львові псевдоволонтери продавали автівки, призначені для ЗСУ (ФОТО)

Автомобілі ввезли в Україну з-за кордону як гумдопомогу

У Львові правоохоронці повідомили про підозри псевдоволонтерам, які заробляли на продажі автомобілів, призначених для Збройних сил України. 

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє Поліція Львівської області, пишуть Львівські новини.

Підозрювані реалізували чотири автівки: «Jeep Grand Cherokеe», «Nissan X-Trail», «Hyundai Terracan» та «Nissan Navara». Автомобілі ввезли в Україну з-за кордону як гуманітарну допомогу.

Замість того щоб передати автомобілі українським військовим, псевдоволонтери продали їх стороннім особам, отримавши прибуток у сумі 20 700 євро, та привласнили кошти.

“Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна”, – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та накладення арешту на їх майно.

Фото: Поліція Львівської області

Читачам також цікаво:

Коментарі