13:20
12.01.2023

У Львові російська фірма незаконно оформила власність на приміщення у центрі міста

Суд наклав арешт на приміщення

Правоохоронці викрили злочинну схему, за якою приміщення в історичній частині Львова незаконно перейшло у власність фірми, власником якої є громадянин росії.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє Поліція Львівської області, пишуть Львівські новини.

Російській фірмі в оборудці допомагав львів’янин, який підробив рішення суду про відшкодування матеріальної шкоди і незаконно отримав право власності на комунальну нерухомість площею близько 160 м2 на одній із центральних вулиць Львова. Після цього він провів низку правочинів для передачі його у власність фірми з російським власником. Вартість приміщення, за даними прокуратури, становить 3,8 млн грн.

Як уточнили ZAXID.NET у пресслужбі Львівської обласної прокуратури, ідеться про цокольний і перший поверх будинку, де раніше були бар і кафетерій. Зараз приміщення пустує.

Правоохоронці викрили схему злочину та повідомили львів’янину-організатору про підозру у шахрайстві, легалізації майна, отриманого злочинним шляхом, і в підробленні документів. Щодо інших фігурантів справи – відкрито окреме провадження.

За клопотанням Львівської обласної прокуратури суд наклав арешт на приміщення, майно передали в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів для здійснення заходів з управління (АРМА).

Читачам також цікаво:

Коментарі